Vágólapra másolva!
Pierre Gasly, a Forma-1-es Alpine csapat pilótája társtulajdonos lett a francia harmadosztályban szereplő FC Versailles csapatában.

Gasly azért fektetett be a francia harmadosztályban szereplő csapatba, mert komoly tervei vannak a klub fejlesztésével kapcsolatban. Az üzlet részeként az FC Versailles nemzetközi ismertségre tehet szert, ami segíti a klubot abban, hogy teljes mértékben professzionálissá váljon.

Pierre jól kiegészíti a társtulajdonos Lazare Fabien és jómagam munkáját. Meggyőződésem, hogy együttműködésünk gyümölcsöző lesz. Mint régi Forma-1 rajongó, szerencsés vagyok, hogy Pierre mellettünk áll a céljaink elérése érdekében

 – mondta Alexandre Mulliez, az FC Versailles elnöke. 

Lazare Fabien, Pierre Gasly és Alexandre Mulliez a szerződés aláírása után
Fotó: Regis Colin Berthelier/fcversailles.com

„Nagyon örülök, hogy az FC Versailles-hoz kerülhetek, mert 

mindig is szerettem volna bekapcsolódni a profi labdarúgásba. Alexandre-rel és Fabiennel azonosak az értékeink, az ambícióink és a versenyszellemünk, ami lehetővé teszi, hogy fejlesszük a klubot. 

Ez egy nagyon szép történet kezdete. Hajrá Versailles!" - mondta az Alpine Forma-1-es pilótája.

Gasly nem az első F1-es pilóta, aki bevásárolta magát egy sportcsapatba. Korábban a hétszeres világbajnok Lewis Hamilton is tagja lett az NFL-ben szereplő Denver Broncos NFL-csapat mögött álló befektetési csoportnak, míg a finn Valtteri Bottas tízszázalékos részesedéssel szállt be egy helyi jégkorongcsapat, a Lahti Pelicans megmentésébe.

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.