Termékhiány van a hivatalos Xbox kontrollerből

microsoft xbox series x gamepad játékvezérlő
Microsoft Xbox Series X gamepad
Vágólapra másolva!
Magyarországon is szokatlanul szűkösnek tűnnek a készletek.
Vágólapra másolva!

Váratlan jelenségre hívta fel a figyelmet a VGC, a videójátékos kiadvány egyik brit írójának feltűnt, hogy mintha termékhiány volna a hivatalos Xbox Wireless Controller gamepadből. Érdeklődésére a Microsoft megerősítette a helyzetet, állítása szerint ellátóláncbeli nehézségek miatt a világ egyes tájain valóban minimálisra apadtak a raktári készletek, dolgozik a partnereivel a probléma minél előbbi megoldásán.

Hiány van az Xbox Series gépekkel együtt debütált Xbox Wireless Controllerből Forrás: Microsoft

A termékhiányos állapot látszólag Magyarországot is érinti, az Xbox Wireless Controller jelenleg meglepően kevés viszonteladótól szerezhető be, jóval több kereskedés szokott készlettel rendelkezni a gamepadből. Ettől függetlenül jelen pillanatban nem lehetetlen a megvásárlása, legfeljebb be kell miatta regisztrálni egy eddig nem használt webshopba, de nyilvánvalóan fogyóban vannak a készletek.

Szerencsére óriási kontrollerkrízisre a hivatalos kütyü elfogyása esetén sem kell számítani, hiszen harmadik felek is készítenek az Xbox One és Xbox Series konzolokkal kompatibilis gamepadeket, akadnak köztük nagyon kényelmes és minőségi darabok is.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!