Vágólapra másolva!
A Ferencváros csütörtökön este Dublinban lép pályára a Konferencia-liga selejtezőjének visszavágóján. Az ír bajnok Shamrock Roverst jól ismerik az előző idényből a Dibusz Dénesék, de Fradi kapitánya leszögezte, az egy évvel ezelőtti meccsel szemben ezúttal nagyon is fontos lesz az eredmény.

Kiküdött munkatársunk helyszíni tudósítása Dublinból.

2022. augusztus 18-án és 25-én az Európa-liga selejtezőjének rájátszásában találkozott egymással a magyar és az ír bajnok. Ahogy múlt héten, úgy egy éve is 4-0-ra nyerte az első meccset hazai pályán a magyar csapat, a visszavágón pedig jól látszott, hogy egyetlen cél elérése a fontos: tovább kell jutni a csoportkörbe. Ez teljesült is, és az 1-0-s vereségért senki sem rótta meg a Fradit.

Azóta viszont nagyot változott a világ: a Fradi kiesett a BL-selejtező első fordulójában, menesztették a csapatot az előző idényben az Európa-liga nyolcaddöntőjébe kormányzó Sztanyiszlav Csercseszovot, és már a szurkolótábor sem olyan türelmes, mint tavaly augusztusban volt. Ezért is tartotta fontosnak Dibusz Dénes, a Fradi csapatkapitánya, hogy leszögezze, csütörtökön nem csak a továbbjutás kiharcolása lesz fontos, hanem az is, hogy ezt egy győztes meccsel tegye meg a csapat!