Lecsapott a vihar Magyarországra: apokalipszisszerű villámlások és óriási eső - videó

Vágólapra másolva!
Ahogy korábban megírtuk megérkezett az előre jelzett vihar, eső és a hatalmas villámlások.
Vágólapra másolva!

Ahogy korábban megírtuk, megérkezett az ítéletidő Magyarországra. Budapesten óriási vihar van, mindezekett mellett pedig nagymennyiségű csapadék esett, elképesztő villámlások tarkítják be az égboltot. A viharok miatt több napra kiadták a riasztást. Szabadtéri program tervezése esetén érdemes nyomon követni a HungaroMet veszélyjelzését.Pénteken az ország nagy részén jelentős mennyiségű eső esett. Ahogy az Origo is beszámolt róla korábban, ez kifejezetten fontos volt a gazdák számára, hiszen a kiadós záporok enyhítik az aszályt a következő egy hétben. Pár nappal korábban jégeső és szél miatt adtak ki riasztást. 

eső, vihar, főváros, Budapest, zápor, időjárás, 2023. 08. 19., időjáráseső
Fotó: Fotó: Ladóczki Balázs - Origo

Ez várható jövő héten

Korábbi cikkünkben írtuk, hogy Pünkösdhétfőn az erőteljes nappali gomolyfelhő-képződés mellett mindenütt többórás napsütés várható, de különösen 

a déli óráktól egyre többfelé kell záporokra, zivatarokra számítani, amelyeket felhőszakadás, jégeső is kísérhet, heves zivatarok is előfordulhatnak.

 A déli, délkeleti szél csak néhol élénkül meg, zivatarok környezetében azonban viharos lökések is lehetnek. A legmagasabb nappali hőmérséklet 23 és 29 fok között alakul.

Kedden a gomolyfelhők és a fátyolfelhők mellett több órára kisüthet a nap. Főleg a Dunántúlon, majd a nap második felében másutt is sokfelé várható eső, zápor, zivatar, helyenként felhőszakadás, jégeső, többfelé jelentős mennyiségű eső eshet. A délkeleti szél megélénkül, helyenként megerősödik, zivatar idején viharos lökések is lehetnek. A hőmérséklet hajnalban 11 és 17, délután 22 és 30 fok között lesz; nyugaton mérhetik az alacsonyabb értékeket.

Szerdától vasárnapig is többórás napsütésre lehet számítani az ország nagy részén, szórványosan valószínű záporeső, zivatar. Szerdán a délnyugati, nyugati szél megélénkül, néhol megerősödik, hajnalban 12-17, délután 21-28 fok valószínű.

Csütörtökön többnyire nyugati, északnyugati szél fúj majd, hajnalban 9-16, délután 22-27 fok lehet.

Pénteken sokfelé megélénkül a déli szél, a hajnali 9-16 fokról 21 és 28 fok közé emelkedik a hőmérséklet.

Szombaton néhol megerősödik a délkeleti, keleti szél, hajnalban 10-17, délután 22-29 fok várható.

Vasárnap az északkeleti, északi szelet több helyütt élénk, néhol erős lökések is kísérhetik. A hajnali 11-17 fokról 23-29 fokig melegszik fel a levegő. 

Egyik olvasónk az alábbi, egészen drámai hatást keltő videót küldte Óbudáról:

Címlapi képünk illusztráció.