A francia szövetség elnöke levélben kéri, csináljanak végre valamit az argentin kapussal

fbl TOPSHOTS Horizontal
The goalkeeper of the Argentine soccer team Emiliano Martinez, holds gold medal and gold glove trophy awarded by FIFA during a tribute to him, in Mar del Plata, Argentina, on December 22, 2022, upon his return to his hometown after winning the Qatar 2022 World Cup tournament. (Photo by Mara SOSTI / AFP)
Vágólapra másolva!
Noel Le Graet, a francia labdarúgó-szövetség elnöke levelet írt argentin kollégájának a világbajnok kapus, Emiliano Martinez viselkedése miatt.

Az argentinok emlékezetes meccsen nyerték meg történetük harmadik világbajnoki címét, de az ünneplés során többször előkerült a döntőben mesterhármast elért Kylian Mbappé kigúnyolása.

Már az öltözőben „gyászszünetet" tartottak a francia csatárnak, majd Argentínában, a buszos parádén Martinez egy kisbabával ünnepelt, aminek a fejére Mbappé arcképe volt ragasztva.

Emiliano Martinez ünnepel hazájában Forrás: AFP/Mara Sosti

„Több fronton is kifejeztük nemtetszésünket. Sokkoló, ami történik. Ezek a srácok mindent megtettek a hazájukért, Franciaországért, fontos, hogy mi is támogassuk őket. Már levelet is írtam argentin kollégámnak, abnormális, ami történik egy sportesemény kapcsán, nehezen tudom ezt megérteni. Túl messzire mentek, miközben Mbappé példásan viselkedett" – mondta La Graet.