Megsemmisítő rakétatámadás érte Ukrajnát, Oroszország nem hagyta megtorlatlanul Belgorodot

Ukrajna, rakétatámadás, Oroszország, orosz-ukrán háború, háború, Hirnik,
Orosz rakétatámadás helyszíne a kelet-ukrajnai Hirnikben 2024. március 28-án
Fotó: MTI/EPA/Ukrán Állami Katasztrófavédelmi Szolgálat
Vágólapra másolva!
Élő közvetítésünk az orosz-ukrán háborúról.
Vágólapra másolva!
Cikkünk folyamatosan frissül23 bejegyzés

Élő közvetítésünk az orosz-ukrán háború 765. napjáról.

 

06:23
március 29, 2024
Vágólapra másolva!

Ez történt csütörtökön

Előző napi közvetítésünket ITT OLVASHATJA!

06:29
március 29, 2024
Vágólapra másolva!

Házakat rongált meg az ukrán támadás Belgorodban

Orosz média beszámolói szerint a Belgorodot ért támadásban több lakóházban keletkezett kár.  

 

06:34
március 29, 2024
Vágólapra másolva!

Lángolva zuhant a tengerbe egy orosz vadászgép - videó

Az orosz Szu-27-es vadászgépet a krími Szevasztopol felett lőtték le.
 

 

07:18
március 29, 2024
Vágólapra másolva!

Újabb elsöprő orosz rakétatámadás érte Ukrajnát

Oroszország március 29-én a kora reggeli órákban újabb nagyszabású támadást indított ukrán városok ellen. A támadásokban hat ember sebesült meg. 

 

07:51
március 29, 2024
Vágólapra másolva!

Ekkora területet foglaltak el az oroszok az októberi offenzíva óta

Az orosz hadsereg 505 négyzetkilométert (Budapest területe 525 négyzetkilométer a.szerk.) foglalt el az októberi offenzíva óta - írta legfrissebb elemzésében az amerikai Háborús Tanulmányok Intézete (ISW). 


 

08:00
március 29, 2024
Vágólapra másolva!

Robbanásokat jelentettek Ivano-Frankivszkban

A nyugat-ukrajnai Ivano-Frankivszkban március 29-én robbanások hallatszottak, nem sokkal azután, hogy a légierő figyelmeztetett, hogy orosz rakéták indulnak a térség felé - írja a The Kyiv Independent.

09:05
március 29, 2024
Vágólapra másolva!

Oroszország Szumit támadta

24 óra alatt 167 robbanás történt Szumiban. A robbanások közül több mint 50 Bilopilliában, amelyet tüzérségi, aknavető- és rakétavető támadások értek - írja a The Kyiv Independent.

10:01
március 29, 2024
Vágólapra másolva!

Rakétafenyegetés Ukrajnában

A légierő március 29-én éjszaka arra figyelmeztetett, hogy Oroszország több rakétát lőtt ki, és légi riasztás van érvényben Ukrajna egész területén - írja a The Kyiv Independent.

10:52
március 29, 2024
Vágólapra másolva!

Robbanásokat Dnyiproban

A Suspilne hírügynökség szerint március 29-én éjjel robbanások hallatszottak Dnyipro városában. A jelentések a légierő által Ukrajna-szerte fennálló orosz rakétafenyegetésre vonatkozó figyelmeztetések közepette érkeztek.

11:41
március 29, 2024
Vágólapra másolva!

Magyarország segít

Az ukrán-magyar határszakaszon 6808-an léptek be Magyarországra csütörtökön, a román-magyar határszakaszon belépők közül pedig 5569-en nyilatkoztak úgy, hogy Ukrajnából érkeztek - tájékoztatott az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK).
A közlemény szerint a beléptetettek közül a rendőrség 54 embernek állított ki ideiglenes tartózkodásra jogosító igazolást.

12:22
március 29, 2024
Vágólapra másolva!

15 Vampire MLRS lövedék semmisült meg Belgorod felett

Az orosz légvédelmi erők az Ukrán Fegyveres Erők (AFU) Vampire többszörös kilövésű rakétarendszerének (MLRS) 15 lövedékét semmisítették meg Belgorod régió felett.

12:56
március 29, 2024
Vágólapra másolva!

Újabb támadás érte az ukrán energetikai létesítményeket

Új masszív támadást hajtottak végre az ukrán energetikai létesítmények ellen – jelentette be Ukrajna energiaügyi minisztere, German Galushchenko a Facebook-oldalán.

„Ezúttal az ellenség a Dnyipropetrovszki, Poltavai és Cserkaszi régiókban talált el a célpontokat. A támadás különösen az áramtermelő létesítményeket célozta meg. Az energetikai munkások és a mentők már dolgoznak a következmények felszámolásán” – írta az Energiaügyi Minisztérium vezetője.
 

14:07
március 29, 2024
Vágólapra másolva!

Egy kis drón elfogta az ukrán fegyveres erők egész századát

Az orosz hadsereg a különleges katonai műveleti (SVO) zónában a legújabb Joker FPV drónokat használja, amelyeket a Center for Integrated Unmanned Solutions (CDBR) fejlesztett ki. Mint a vállalat vezérigazgatója, Dmitrij Kuzjakin elmondta, egy kis drón „elfogta” az Ukrajnai Fegyveres Erők (AFU) teljes társaságát.

Ezt a „rekordot” valószínűleg senki sem fogja tudni megismételni. Nem egy Bradley, nem egy Humvee, de nem is egy Leopard-2, hanem az ukrán fegyveres erők 60 katonája volt kénytelen megadni magát, miután saját bőrükön érezték, mit jelent az FPV drónok tömeges használata. Vagyis egy kis drón „elfogta” az ukrán fegyveres erők egész századát

A fejlesztő harci drónok egész sorát hozta létre, a legújabb modell, a Joker-10 akár 100 kilométeres óránkénti sebességgel is képes repülni 5 kilogramm hasznos teher mellett, és 200 kilométer per órás sebességgel terhelés nélkül.

14:47
március 29, 2024
Vágólapra másolva!

Ukrajna újabb segélyt kapott

Ukrajna 1,5 milliárd dollár kölcsönt kapott a Világbanktól – közölte a Pénzügyminisztérium március 29-én. 

15:48
március 29, 2024
Vágólapra másolva!

Ukrajnának a vártnál kevesebb embert kell mozgósítania

Az ukrán hadseregnek nem kell annyi embert mozgósítania, mint amennyit eredetileg vártak az erőforrások felülvizsgálatát követően – mondta az ország legfelsőbb tábornoka.

Volodimir Zelenszkij decemberben kijelentette, hogy hadserege további 500 000 ukrán mozgósítását javasolta, mivel Oroszország fölénybe kerül a konfliktusban.

A múlt hónapban kinevezett Olekszandr Szirszkij főparancsnok azonban azt mondta, hogy ez a szám "jelentősen csökkent".

Elég emberünk van, akik képesek megvédeni szülőföldjüket

 - mondta a főparancsnok az Ukrinform hírügynökségnek.
 

16:30
március 29, 2024
Vágólapra másolva!

Oroszország egyre nagyobb fölénybe kerül

Ukrajna légvédelmi rendszerének "folyamatos leépülése" előnyhöz juttatja Oroszországot a konfliktusban - figyelmeztettek szakértők.

A tény, hogy az ukrán légvédelmi rendszerek egyre kisebb területet védenek lehetővé teszi az oroszok számára, hogy nagyszabású légi hadműveleteket hajtsanak - figyelmeztetett az Institute for the Study of War (ISW).

17:20
március 29, 2024
Vágólapra másolva!

Dróntörmeléket találtak Romániában

A román védelmi minisztérium szerint dróntöredékeket találtak egy farmon az ukrán határ közelében. Azt mondják, a farm a Duna közelében található, amely Ukrajna délnyugati peremén választja el Ukrajnát és Romániát. A helyiek állítólag "furcsa zajokat" hallottak, és olyan felvételeket osztottak meg, amelyeken egy zuhanó drón látható. Nyomozás indult az ügyben.

18:06
március 29, 2024
Vágólapra másolva!

Három robbanást jelentettek a moldovai határon

A helyi hatóságok szerint Moldovában, az ukrán határ közelében az éjszaka folyamán három robbanást hallottak. Úgy tűnt, hogy a robbanások Ukrajna Novodnyestrovsk régiójában történtek, közvetlenül a moldovai határtól északra.

19:02
március 29, 2024
Vágólapra másolva!

Oroszország ukrán erőműveket támad

Oroszország egyik napról a másikra megtámadta Ukrajna legnagyobb magánerőművének, a DTEK-nek három hőerőművét is. A DTEK szerint a felszerelésük egy része "súlyosan megsérült" a támadásban.

Miután a támadás véget ért, az energiamérnökök azonnal hozzáláttak a károk helyreállításához

 - közölte a cég Telegramon. Az ukrán áramhálózat-üzemeltető, az Ukrenergo azt közölte, hogy hő- és vízerőművek is megsérültek az orosz rakéta- és dróntámadásokban.

19:46
március 29, 2024
Vágólapra másolva!

Kijev megtiltotta magának a tárgyalásokat

Kijev megemlítette a kommunikáció lehetőségét Moszkvával, de korábban ezt megtiltotta magának

 - jelentette ki Dmitrij Peszkov orosz elnöki szóvivő pénteken újságíróknak.

Peszkov Dmitro Kuleba ukrán külügyminiszternek arra a kijelentésére reagált, amely szerint az ukrajnai válság rendezéséről megtartandó első és a második genfi csúcstalálkozó között kerülhet sor Oroszországnak az Ukrajnával fennálló fegyveres konfliktus lezárásáról szóló tárgyalásokra, Volodimir Zelenszkij ukrán elnök "békeformulája" alapján.

Először is: egy ilyen nyilatkozat természetesen teljesen ellentmond a (Zelenszkij) számára kodifikált, arra vonatkozó tilalomnak, hogy tárgyaljon Oroszországgal. Másodszor: számunkra nem elfogadhatóak az olyan szabályok, amelyeket be kell tartanunk, és amelyeket valaki más fog kidolgozni

 - nyilatkozott Peszkov.

20:14
március 29, 2024
Vágólapra másolva!

Belgium 100 millió eurós támogatást küld Ukrajnának

A belga kormány jóváhagyta az Ukrajnának szánt 25. katonai segélyezési tervet, amely 100 millió eurós segélyt tartalmaz az ukrajnai F-16-os vadászrepülőgépflotta karbantartására - jelentette be pénteken Ludivine Dedonder szövetségi védelmi miniszter.

Tavaly októberben a belga kormány ígéretet tett arra is, hogy 2025-től belga F-16-osokat bocsát Ukrajna rendelkezésére.

20:46
március 29, 2024
Vágólapra másolva!

Ukrajna és India új megállapodást írt alá

A kereskedelmi és együttműködési kapcsolatoknak az Ukrajna elleni orosz invázió előtti szintre történő helyreállításáról állapodott meg pénteken az indiai és az ukrán külügyminiszter, miközben Kijev támogatást keres béketervéhez Moszkva régi barátjánál.

Dmitro Kuleba ukrán külügyminiszter volt az első magas rangú kijevi vezető, aki a 2022. februári orosz invázió óta Indiába látogatott. Újdelhi hagyományosan szoros gazdasági és védelmi kapcsolatokat ápol Moszkvával, és tartózkodott Oroszország bírálatától az ukrajnai háború miatt. Felszólította a két szomszédos államot, hogy párbeszéd útján, diplomáciai tárgyalásokon oldja meg a konfliktust, miközben rekordmennyiségű olcsó orosz kőolajat vásárolt.

Különleges figyelmet szentelünk a béketervnek és a megvalósításához vezető következő lépéseknek

- írta Dmitro Kuleba az X mikroblog portálon, miután tárgyalást folytatott indiai kollégájával, Szubrahmanjam Dzsaishankarral.

06:22
március 30, 2024
Vágólapra másolva!

Ez a közvetítésünk véget ért

Friss tudósításunkat ITT TALÁLJA.