Maradékmentő ötletek húsvét utánra, hogy egy csepp se vesszen kárba az ünnepi falatokból

Vágólapra másolva!
Sokan túlzásba eshetünk az ünnepi bevásárlás és főzés terén, majd az ünnepek után erősen gondolkodóba ejt bennünket a hűtőszekrényben lévő maradékok látványa. A sonkát és a főtt tojást már mindenki unja, a kalács megszikkadt, de kidobni azért talán mégsem kellene. Ezért hoztunk néhány példát olyan újragondolt finomságokra, amelyek gond nélkül elkészíthetőek az ünnepekről megmaradt alapanyagokból.
Vágólapra másolva!

Sonka

A megmaradt sült sonka talán a legjobban hasznosítható alapanyag a húsvéti maradékok közül, hiszen valóban nem kell rajta sokat gondolkodnunk, a lehetőségek tárháza végtelen. 

Nagyszerűen funkcionálhat levesbetétként, főzelékfeltétként, de akár egy villámgyors, finom sonkás tésztasaláta vagy sonkakrém is összedobható belőle.

Olyan ínycsiklandó, laktató levesekbe is belefőzhetjük, amilyen például a korhelyleves, krumplileves, bab-illetve lencseleves.

sonka
A sonka a húsvéti menü egyik alap kelléke.
Fotó: pixabay.com