Mutatjuk az ausztrálok nemzeti ételeit - nem biztos, hogy megkóstolná ezeket

Vágólapra másolva!
Az ausztrálok többsége imádja a különlegességeket, így emu és a kenguruhús fogyasztása náluk mindennapos, ám desszertek terén sem kell szégyenkezniük. Mai cikkünkben megmutatjuk a legkülönlegesebb receptjeiket.
Vágólapra másolva!

Korábban Euróba több országának tradicionális fogásairól írtunk, így a szomszédos országok ételeiről, bemutattuk a skandinávok kedvenc receptjeit, és a mediterrán konyhát. Ez alkalommal a legkülönlegesebb ausztrál recepteket mutatjuk meg. 

Vegemite

A vegemite egy ikonikus, sós, fekete lekvárféle Ausztráliában, melyet a sörgyártás melléktermékeként, erjesztőanyagok kivonatából készítenek. Hasonló a britek által fogyasztott, marmite nevű sörlekvárhoz. 

Kifejezetten sós, kissé kesernyés, kenyérre vagy pirítósra szokás kenni. Egyesek vajjal együtt, mások anélkül, esetleg egy szelet sajttal fogyasztják.

 Bár első kóstolásra furcsának tűnik, az ausztrálok egyenesen rajonganak érte.