Vágólapra másolva!
Ahogy az az Országos Minifutball Szövetség évzáró bankettjén már elhangzott, Extraliga néven 2024 márciusában új verseny kezdődik a minifutball legjobb csapatai és játékosai számára. 

Indul a Minifutball Extraliga

Az Extraliga elsődleges célja azon klubok versenyeztetése, akik rendszeres résztvevői voltak az elmúlt esztendők országos döntőinek.  

Minifoci
Jön a Minifutball Extraliga
Fotó: Vaszkó Viktor / Vaszkó Viktor

Tekintve, hogy a sorozat végig a minifutball pálya- és játékszabály specifikációit követi, nem csak arról hivatott dönteni, hogy 

ki nyeri a magyar bajnokságot és ki indulhat a Bajnokok Ligájában, hanem kiemelten segíti a június 1-én kezdődő szarajevói Európa-bajnokság felkészülését. A teljesség igénye nélkül, szinte valamennyi a válogatottnál számításba vett játékos – és csapata – ott lesz a március 15-én rajtoló Minifutball Extraligában!

A négy állomásból és egy ’nyolcas’ döntőből álló sorozat első állomása március 15-én kerül megrendezésre Csepelen a minifutball válogatott hazai pályájának is számító CSHC létesítményében. Az első forduló sorsolása ma este 18.30.-kor a helyszínen lesz megtartva, melyre – és a sorozat valamennyi állomására – minden érdeklődőt szeretettel várnak.

Minifoci
A válogatott számára is fontos az új sorozat
Fotó: Vaszkó Viktor / Vaszkó Viktor

"Az elmúlt esztendők sikerei - a Final4, melyet az M4Sport közvetített, a Tippmix Minifutball Magyar Kupa és a világbajnoki bronzérem - után 

Minifutball Extraliga néven új sorozat veszi kezdetét a 2024-es esztendőben. Úgy gondolom 'itt az idő' egy olyan verseny létrehozásának, mely az említett versenyek felett, kvázi kiemelt versenysorozatként biztosít állandó versenyhelyzetet"

- mondta Pinkóczi Tibor, Országos Minifutball Szövetség alelnöke. 

A csapatok:  
Airnergy FC – Budapest 
Bandur és Fia KFT – Inárcs 
Bauart 2002 KFT – Győr 
Chicago – Budapest 
Komáromi Kétballábasok – Komárom 
MÁV Előre – Székesfehérvár 
Minifutball UP U18 - Budapest 
National Iron Team – Szigetszentmiklós 
Odin Fiai – Budapest 
Squadra Anonima – Biatorbágy 
Szilasi és Barátai – Budapest 
The Private Rooftop – Budapest