Vágólapra másolva!
Mérföldkő a magyar minifutball történetében a 2024-ben életrehívott Extraliga. Nem csalódott, aki nemzeti ünnepünkön kilátogatott a csepeli CSHC pályára, ahol reggeltől-estig remek összecsapások zajlottak. Nehéz meglepetéseredményekről vagy épp bravúrokról írni, hiszen valamennyi csapat remek kerettel és felkészülten érkezett az első állomásra, hogy megkezdjék a küzdelmeket a 2024-es magyar bajnoki címért.

Elindult az Minifutball Extraliga

Az A csoportot a Magyar Kupa-címvédő Airnergy FC hozta, igaz a Székely József UP koordinátor vezette Minifutball U18 legyőzte őket a csoportkörben. 

minifoci, extraliga
Elindult a Minifutball Extraliga 
Fotó: Minifutball Szövetség

Talán a B jelű négyes volt a halálcsoport, melyet a remek erőkből álló National Iron Team nyert meg, miközben a ceglédi Winter Cup-győztes, győri bajnok Bauart 2002 a csoportban ragadt. 

A C jelű csoportban volt az egyetlen százszázalékos alakulat: Szilasi és Barátai alaposan megerősödve érkeztek a sorozatba.

Az Airnergy nyerte az első állomást

A negyeddöntők legnagyobb meglepetését is a fiatalok adták: a Minifutball U18 4-1-re legyőzte az esélyes Szilasit – tegyük hozzá teljesen megérdemelten. Mellettük az Airnergy FC, a National Iron Team és a válogatott játékosokra épülő Happy Bandur került az elődöntőbe, ahol az Airnergy FC hátrányból felállva büntetőkkel győzte le a Nationalt, majd a Happy Bandur állította meg a fiatalokat.

A döntőben szintén hátrányból állt fel a Magyar Kupa címvédője, így a 2024-es Minifutball Extraliga első állomását az Airnergy FC nyerte.

Folytatás március 29-én nagypénteken, Csepelen.

„Összességében elégedett vagyok a látotakkal! Ahogy azt a csapatvezetőknek is elmondtam, remekül helyt álltak mág az Extraligába való nevezés időszakában, minden csapat időben teljesítette a nevezési kritériumokat, felkészülten érkeztek az első állomásra. Az Nb1.hu Minifutball Extraliga 

már most siker, pedig még csak az első fordulón vagyunk túl és biztos vagyok benne, hogy mindenki rá tesz még egy lapáttal, megjósolhatatlan a következő győztes kiléte vagy épp az, ki nyeri majd meg a sorozatot

 - mondta Pinkóczi Tibor, a Minifutball Szövetség alelnöke.

Az Nb1.HU Minifutball Extraliga első állomásának végeredménye:
1.    Airnergy FC – 25 pont
2.    Happy Bandur – 18 pont
3.    National Iron Team – 15 pont
4.    Minifutball UP – 12 pont
5.    Szilasi és Barátai – 10 pont
6.    Komáromi Kétballábasok – 8 pont
7.    Chicago – 6 pont
8.    Odin Fiai – 4 pont

Minden állomáson a kialakult végeredmény alapján ranglista pontokat kapnak a csapatok és az így kialakult ranglista összesített eredménye alapján alakul ki a nagydöntő FINAL 8 mezőnye.

Az 1-4. helyezettek eldőlnek, míg az 5-8. helyezetteket az aznapi eredményeik alapján rangsoroljuk! Pontszámítás: 25, 18, 15, 12, 10, 8, 6, 4

A további fordulók csoportbeosztása az előző forduló végeredménye alapján automatikusan kialakul, az alábbiak szerint:
A csoport: 1., 6., 9., 12.
B csoport: 2., 5., 8., 11.
C csoport: 3., 4., 7., 10.

A Minifutball Extraliga következő állomása, a csoportok beosztása:
2024. március 29. Csepel,

A csoport
Airnergy FC, Komáromi Kétballábasok, Bauart 2002, MÁV Előre
B csoport
Happy Bandur, Szilasi és Barátai, Odin Fiai, Squadra Anonima
C csoport
National Iron Team, Minifutball UP, Chicago, The Private Rooftop