Ismét a Bajnokok Ligájában védhet a Liverpool bukott potyakapusa

Horizontal FOOTBALL
Liverpool's German goalkeeper Loris Karius lays in front of his goal during the UEFA Champions League final football match between Liverpool and Real Madrid at the Olympic Stadium in Kiev, Ukraine on May 26, 2018. (Photo by Sergei SUPINSKY / AFP)
Vágólapra másolva!
Az angol labdarúgó-bajnokságban szereplő Newcastle United a hivatalos oldalán jelentette be, hogy 2024 nyaráig szerződést hosszabbított két játékosával, Loris Kariusszal és Paul Dummett-tel.

Karius a legtöbb embernek a 2018-as Bajnokok Ligája döntőben mutatott teljesítményéről maradt emlékezetes, ahol a Liverpool negatív hőse volt, hiszen a Real Madrid ellen kapott két potyagóljának is köszönhetően bukták el a Vörösök a finálét.

Az elmúlt több mint két évben, pontosabban 2021 februárja óta mindössze egyetlen tétmérkőzésen védett: az angol Ligakupa-döntőn nem volt más lehetősége a Newcastle-nek, mint őt játszatni. A Manchester United végül 2-0-ra nyert azon a találkozón.

A 30 éves német kapust mindezek ellenére továbbra is a soraiban szeretné tudni a Newcastle – amelynek 2022 ősze óta a játékosa –, a Bajnokok Ligája-csoportkörös klub vasárnap a hivatalos oldalán jelentette be, hogy 2024 nyaráig meghosszabbította Karius szerződését.

A Szarkák akadémiáján nevelkedett, korábbi walesi válogatott Paul Dummett szintén még egy évig a Newcastle játékosa lesz. A 31 éves balhátvéd mostanáig 205 tétmeccsen játszott a csapat színeiben.