Egyre nagyobb a pánik az európai fővárosokban az orosz-ukrán háború miatt

háború, ukrajna, zelenszkij
Fotó: Anadolu via Getty Images/Wolfgang Schwan
Vágólapra másolva!
Dmitrij Peszkov orosz elnöki sajtótitkár egy interjúban arról beszélt, hogy Nyugaton alaptalan rémtörténetekkel riogatják a lakosokat Oroszországról és a háborús helyzetről.
Vágólapra másolva!

Az európai fővárosok alaptalan rémtörténetekkel szítják a feszültséget az oroszokról, akik állítólag soha nem fognak megállni, így a Nyugat saját lakosságát próbálja becsapni – mondta Dmitrij Peszkov orosz elnöki sajtótitkár Pavel Zarubinnak adott interjújában, amelynek egy részlete a az újságíró Telegram csatornája .

Peszkov a lengyel elnök, Andrzej Duda nyilatkozatát az amerikai atomfegyverek bevetéséről azt mondta:

Az európai fővárosok minden lehetséges módon fokozzák a feszültséget, minden lehetséges módon megpróbálják becsapni lakosságukat ezekkel a szörnyű oroszokról szóló rémtörténetekkel, akik soha nem fognak megállni és továbbmenni – teljesen alaptalanul!

Vlagyimir Putyin orosz elnök januárban a náci népirtás áldozatainak emlékművének megnyitóján arról beszélt, hogy a neonácik egyes országokban átvették a nácik módszereit, a kijevi rezsim folytatja a civilek gyilkolását, egyes európai országokban pedig hivatalos politikaként hirdetik a russzofóbiát.