Percről percre

Oroszország előretört Harkovnál, Ukrajna drónokkal támadott olajfinomítókat

Események

Ukajna, aknavető
Kiképzésen lévő ukrán katona lő egy aknavetővel
Fotó: AFP/Wojtek Radwanski
Vágólapra másolva!
Élő közvetítésünk az orosz-ukrán háborúról.
Vágólapra másolva!
Cikkünk folyamatosan frissül28 bejegyzés

Élő közvetítésünk az orosz-ukrán háború 816. napjáról.

 

06:09
május 20, 2024
Vágólapra másolva!

Ez az élő közvetítés véget ért

Az orosz-ukrán háború legfrissebb eseményeit itt találja.

20:40
május 19, 2024
Vágólapra másolva!

Videó az oroszok által lebombázott Harkovról

A harkovi ügyészség nyilvánosságra hozta a rombolásról készült felvételeket egy oroszok által megtámadott szabadidőközpontról. Már 27 sebesültről és hat halottról tudni.A harkovi ügyészség nyilvánosságra hozta a rombolásról készült felvételeket egy oroszok által megtámadott szabadidőközpontról. Már 27 sebesültről és hat halottról tudni.

 

20:05
május 19, 2024
Vágólapra másolva!

Anglia újabb segélycsomagot adott át Ukrajnának

A segélycsomag 80 légvédelmi rakétát, 1 millió lőszert, 20 kétéltű terepjárót, 20 aknamentesítő rendszert, mintegy 30 doboznyi pótalkatrészt, megfigyelő drónokat és egyenruhákat tartalmazott.

19:38
május 19, 2024
Vágólapra másolva!

Tovább nőtt a harkovi orosz csapás halottainak száma

Öt ember meghalt és kilenc megsebesült a Harkovi terület Kupjanszki járásában lévő falvakra mért orosz csapásokban - közölték a helyi hatóságok május 19-i frissítésükben.

19:10
május 19, 2024
Vágólapra másolva!

Célzottan támadtak az ukrán drónok

Az Ukrán Biztonsági Szolgálat dróntámadást intézett az éjszaka folyamán az orosz Kucsovszkaja katonai légibázis és a szlavjanszki olajfinomító ellen - jelentette az Ukrajinszka Pravda.

 

18:38
május 19, 2024
Vágólapra másolva!

Körözést adtak ki az ukrán kabinetfőnök ellen

Az orosz belügyminisztérium vasárnap körözést adott ki Roman Masovec, Volodimir Zelenszkij ukrán elnökhelyettes kabinetfőnöke ellen. Az orosz Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSZB) tavaly májusban közölte, hogy őrizetbe vett egy csoportot, amely arra készült, hogy krími tisztségviselők ellen terrorcselekményeket hajtson végre. Ennek a koordinátora az FSZB szerint Masovec volt, aki az ukrán katonai hírszerzés (GUR) tisztje.

18:09
május 19, 2024
Vágólapra másolva!

Dróntámadás ért egy munkásokkal teli mikrobuszt

A helyi hatóságok arról számoltak be, hogy a Herszon megyei Radenszk községben egy ember meghalt, 16-an pedig megsebesültek, amikor dróntámadás ért egy eperszedő munkásokat szállító mikrobuszt.

17:37
május 19, 2024
Vágólapra másolva!

Öt frontszakaszon számolt be előrenyomulásról az orosz védelmi minisztérium

Folytatta a behatolást az ukrán védelembe Harkov megyében az orosz hadsereg az elmúlt nap folyamán, és másik négy frontszakaszon is sikerült kedvezőbb állásokat elfoglalnia - közölte vasárnap az orosz védelmi minisztérium.

Az orosz hadijelentés szerint az orosz haderő az elmúlt nap folyamán 15 ukrán ellenrohamot vert vissza, az ukrán hadseregnek pedig a harci érintkezés vonalán csaknem 1900 katonája esett el vagy sebesült meg súlyosan.

A moszkvai katonai tárca a megsemmisített ukrán haditechnikai eszközök között említett meg egyebek mellett három harckocsit, négy gyalogsági harcjárművet, négy páncélozott harcjárművet, négy amerikai M777-es és egy brit FH-70-es vontatott tarackot, 12 amerikai ATACMS operatív-taktikai és egy Tocska-U harcászati rakétát, HIMARS és Vilha sorozatvetők kilenc rakétáját, négy francia HAMMER irányított légibombát, két amerikai HARM radarelhárító rakétát, továbbá 103 repülőgéptípusú drónt.

16:55
május 19, 2024
Vágólapra másolva!

Brit védelmi miniszter: Nagy-Britannia nem akar konfrontációba kerülni Oroszországgal

A brit védelmi miniszter szerint az orosz fegyveres erők Harkov környékén észlelt előrenyomulása is jelzi, hogy Ukrajna katonai segélyezését egy pillanatra sem szabad szüneteltetni. Grant Shapps hangsúlyozta ugyanakkor, hogy Nagy-Britannia nem akar konfrontációba kerülni Oroszországgal. 

Ukrajna Oroszországgal áll háborúban, és Nagy-Britannia nem kíván közvetlen konfliktusba keveredni Oroszországgal, nem szándékozunk bevonulni és harcolni ebben a háborúban 

- tette hozzá.

16:36
május 19, 2024
Vágólapra másolva!

Négy civil meghalt, nyolcan megsérültek Harkovban

Legalább négy ember meghalt vasárnap az északkelet-ukrajnai Harkov városának külterületén orosz ágyúzás következtében - közölte régió kormányzója.
Oleh Szinyehubov azt mondta: 

Tudomásunk van arról, hogy négy civil meghalt. Legalább nyolc ember megsebesült. A lövések az északnyugat-harkivi Mala Danylivka kerületet érték.

 

16:01
május 19, 2024
Vágólapra másolva!

Az ukránok megsemmisítették a fekete-tengeri orosz flotta egyik hajóját

Az ukrán erők megsemmisítették a fekete-tengeri orosz flotta egyik aknakereső hajóját - közölte vasárnap az ukrán haditengerészet az előző este történt eseményről a Telegram üzenetküldő alkalmazáson.


 

15:20
május 19, 2024
Vágólapra másolva!

Újabb, átfogó dróntámadás érte Ukrajnát, többek között kijevi célpontokat

Oroszország szombat este ismét masszív dróncsapásokat mért Ukrajnára, többek a között a fővárosra, Kijevre.

Az ukrán légierő közlése szerint az érintett területek között volt Kijev, a fővárostól délnyugatra fekvő Vinnyica megye, az északkelet-ukrajnai, határ menti Szumi, valamint a központi Cserkaszi megye, továbbá a déli Mikolajiv város és a Fekete-tenger mellett fekvő Odessza kikötőváros.

A jelentések szerint az ország nagy részén robbanások hallatszottak. Korábban számos területen légiriadó volt érvényben. 

14:48
május 19, 2024
Vágólapra másolva!

Az ukrán fegyveres erők kamikaze drónokkal támadták Donyecket

Kamikaze drónnal támadták Donyecket vasárnap délelőtt az ukrán katonák – jelentette Telegram csatornáján az Ukrajnai Háborús Bűncselekmények Elleni Ellenőrzési és Koordinációs Központ (JCCC) DPR képviselete.

 

14:15
május 19, 2024
Vágólapra másolva!

Az ukrán fegyveres erők 41 csapást mértek Herszon régió lakott területeire

A reggel folyamán az ukrán fegyveres erők 41 csapást mértek lakott területekre Herszon régióban – mondta újságíróknak egy, a helyzetet ismerő forrás.

13:51
május 19, 2024
Vágólapra másolva!

Egy adminisztratív épület megrongálódott Odessza régióban

Robbanások rongáltak meg egy adminisztratív épületet Odessza régióban - ezt Oleg Kiper a Telegram csatornájában jelentette be. Részleteket egyelőre nem közölt.

13:16
május 19, 2024
Vágólapra másolva!

Légiriadó Kijevben

Légiriadót jelentettek be Kijevben és Ukrajna két másik régiójában - közölték a hatóságok.

12:43
május 19, 2024
Vágólapra másolva!

A kikötői infrastruktúra megsérült Herszonban

A Herszoni regionális katonai közigazgatás Kijev által kinevezett vezetője, Alekszandr Prokudin a Telegram csatornájában közölte, hogy a Herszoni régió ukránok által ellenőrzött részén megsérült a kikötői infrastruktúra.

Prokudin elmondta, hogy találatok érték a kikötői infrastruktúrát, egy raktár és egy melléképület megsemmisült.

 

12:00
május 19, 2024
Vágólapra másolva!

Erős robbanás hallatszott Harkovban

Harkov polgármestere, Igor Terekhov erős robbanásról számolt be a városban, a Harkov régióban korábban bejelentett légiriadó hátterében. 

Az ukrán digitális transzformációs minisztérium honlapján található online térkép szerint az ország hat régiójában szólalt meg a riasztó ma reggel. 

Orosz, Ukrán, háború, konfliktus, pusztítás,
Képünk illusztráció!
Fotó: MTI/EPA/George Ivancsenko / MTI/EPA/George Ivancsenko

 

11:24
május 19, 2024
Vágólapra másolva!

Az ukrán fegyveres erők drónja egy finomító területére zuhant a krasznodari régióban

A krasznodari terület lakott területei elleni támadás következtében az Ukrán Fegyveres Erők (AFU) drónja egy olajfinomító területére zuhant. Ezt a regionális hadműveleti parancsnokság május 19-én jelentette.

Az egyik drón az olajfinomító területére zuhant. Az előzetes információk szerint személyi sérülés nem történt

– írja az osztály Telegram csatornája.
 

10:48
május 19, 2024
Vágólapra másolva!

Egy éjszaka alatt 61 drónt lőttek le az oroszok

Tegnap este Oroszország több régiójában a légvédelmi rendszerek 70 légi célpontot semmisítettek meg – jelentette az orosz védelmi minisztérium május 19-én.

Az orosz védelmi minisztérium arról számolt be, hogy az éjszaka folyamán kilenc ATACMS hadműveleti-taktikai rakétát és 61 ukrán drónt lőtték le a Krím, a belgorodi régió és a krasznodari terület felett.

 

10:12
május 19, 2024
Vágólapra másolva!

A légvédelmi erők lelőttek egy ukrán drónt Belgorod térsége felett

Az orosz légvédelmi rendszerek lelőtték az ukrán fegyveres erők (UAF) pilóta nélküli légijárművét (UAV) Belgorod régió felett. Az orosz védelmi minisztérium erről május 19-én, vasárnap számolt be.

09:42
május 19, 2024
Vágólapra másolva!

Megszólaltak a szirénák Belgorodban

Belgorod térségében rakétafigyelmeztetés van érvényben. A régió kormányzója, Vjacseszlav Gladkov ezt május 19-én jelentette be.

Ha otthon van, ne menjen az ablakok közelébe. Ha az utcán van, menjen menedékhelyre vagy más biztonságos helyre

– írta a Telegram csatornáján.

09:02
május 19, 2024
Vágólapra másolva!

Több mint 14 ezren érkeztek Ukrajnából szombaton

Az ukrán-magyar határszakaszon 6397-en léptek be Magyarországra szombaton, a román-magyar határszakaszon belépők közül pedig 7719-en nyilatkoztak úgy, hogy Ukrajnából érkeztek - tájékoztatta az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) vasárnap az MTI-t

Közleményük szerint a beléptetettek közül a rendőrség 52 embernek állított ki ideiglenes tartózkodásra jogosító igazolást, amely 30 napig érvényes. Nekik ez idő alatt kell felkeresniük az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság tartózkodási helyük szerint illetékes hivatalát a végleges okmányok beszerzéséért - írták.

08:41
május 19, 2024
Vágólapra másolva!

Ukrán rakétákat és drónokat lőttek le Oroszország felett

Az elmúlt éjszaka az orosz légvédelmi rendszerek kilenc ATACMS rakétát és egy drónt lőttek le a Krím felett, valamint az ukránok további 60 drónját az Orosz Föderáció más régióiban  – jelentette a Honvédelmi Minisztérium sajtószolgálata.

08:27
május 19, 2024
Vágólapra másolva!

Szu-25-ös rakétákkal semmisítettek meg egy ukrán egységet

Az Orosz Légierő Szu-25 repülőgépei megtámadták az Ukrán Fegyveres Erők egységeit – jelentette vasárnap a Honvédelmi Minisztérium sajtószolgálata.
„A Szu-25-ös repülőgépek támadószemélyzetei irányítatlan repülőgép-rakétákkal csaptak le álcázott ellenséges felszerelésekre és személyekre a középső haderőcsoport felelősségi övezetében - mondja a jelentés.

06:18
május 19, 2024
Vágólapra másolva!

Belgorod régióban dróntámadás során gyulladt ki egy templom teteje

Belgorod régió kormányzója, Vjacseszlav Gladkov a Telegram-csatornáján arról számolt be, hogy az ukrán fegyveres erők kamikaze drónjának lezuhanása miatt kigyulladt a templom teteje Maloje Gorodiscse faluban, személyi sérülés viszont nem történt.

06:18
május 19, 2024
Vágólapra másolva!

A légvédelmi erők visszaverték a Szevasztopol elleni rakétatámadást

A Szevasztopol elleni rakétatámadást visszaverték, lehullott töredékekről és lőszerekről érkeznek jelentések – mondta Mihail Razvozsaev, a város kormányzója a Telegram-csatornáján.

06:12
május 19, 2024
Vágólapra másolva!

Ez történt szombaton

Előző tudósításunkat ITT TALÁLJA.