Brutális állatkínzás Mezőnyárádon: a bíróság elítélte a férfit, aki felakasztotta a kutyáját

Vágólapra másolva!
Egy férfi április elején kegyetlen módon egy fára felakasztotta a kutyáját, majd az állat tetemét ott hagyta a helyszínen. A bíróság a férfit állatkínzás miatt ítélte el.
Vágólapra másolva!

Április 10-én Mezőnyárádon egy férfi a terrier jellegű kan kutyája nyakörvére láncot erősített, amivel felhúzta az állatot egy fára. 

A férfi a közelben maradt, hogy megvárja amíg a kutya megfullad.

Mikor meggyőződött róla, hogy a terrier elpusztult, a kutya tetemét ott hagyta a helyszínen.

A bíróság a férfit állatkínzás miatt 8 hónap, végrehajtásban 2 év próbaidőre felfüggesztetett szabadságvesztésre ítélte. A büntetés kiszabásakor enyhítő körülménynek tekintették, hogy a férfi a nyomozás során beismerő vallomást tett, azonban az súlyosbító volt, hogy a férfi tette a társadalomra veszélyes.

Amerikai staffordshire terrier és a hozzá passzoló tetoválás
A kép illusztráció!
Fotó: Forrás: Hajdú D. András [origo]

Szintén áprilisban egy encsi nő halálra éheztette a kutyáját. A nő mikor eladta a házát akkor a láncon tartott kutyáját étel és víz nélkül magára hagyta, ezért az állat szörnyű kínokat élt át mielőtt elpusztult. Amikor a kutyát megtalálták, akkor az tele volt sebekkel és az éhezésé és szomjúság miatt rendkívül sovány volt. Sőt ezek miatt elképesztően nagy fájdalmakat élt át, amivel a gazdája különös szenvedést okozott az állatnak. 

A szolnokiak március óta gyanakodtak, hogy egyre több állati tetemet találnak azonos helyeken. Később kiderült, hogy valaki egymás után öli a kóbor macskákat. Egy helyi lakos elmondta, hogy a Bocskai és a Szántó utca sarkára hordja a fantom a meggyilkolt állatokat, azonban azt a a mai napig nem lehet tudni, hogy ki teszi ezt a macskákkal.

Borsodban egy kutya gazdája megkérte ismerősét, hogy ölje meg a kutyáját, mivel az többször megszökött tőle. A férfinek a nő az állatkínzásért pénzt is adott. A férfi eleget tett a nő kérésének, majd csaknem halálra verte a kutyát, majd bedobta a Sajóba. A férfiről később kiderült, hogy több elhagyott házba is betört, ahonnan több tízezer forint értékben lopott el különböző tárgyakat. 

Szilvásváradon egy 76 éves férfi tavaly áprilisban észrevette, hogy unokája kutyája elszökött. A férfi keresni kezdte az állatott, majd mikor megtalálta, akkor hazavitte, viszont az idős férfi annyira dühös lett, amiatt, hogy az állat rendszeresen elkóborol, hogy szöget vert annak fejébe, majd élve elásta az állatot egy erdőben úgy, hogy csak a feje látszott ki a földből. Még aznap rátalált egy járókelő, ám addigra a kutya elpusztult.