Mutatjuk, hogy melyik országban hogy flörtölnek - meg fog döbbenni

Vágólapra másolva!
Ahány, ház annyi szokás - tartja a mondás, és ugyanez szinte mindenre igaz, de ki gondolta volna, hogy a flörtölésre is? Utazási szakértők most megmutatták, hogyan különbözik a flörtölés a világ különböző tájain.
Vágólapra másolva!

Egyesült Királyság - ahol szexi okosnak lenni

A brit Hannah Dorling, a Love Cruise Ships alapítója beutazta a világot és tanúja volt sok, a hajóutak alkalmával kialakuló szerelemnek. Állítása szerint az Egyesült Királyságban sok múlik a mélyebb, gondolkodást igénylő beszélgetéseken. Állítása szerint:

A brit flörtölés inkább a kötekedő vicceken és az intellektuális szócsatákon keresztül sikeres, mint a nyílt megnyilvánulásokon keresztül.

A szókimondó, belsős viccek elsajátítása olyan művészet, mely sikeresen elmélyíti a két fél közötti kölcsönös szimpátiát és növeli az intimitást. Általában visszafogottnak tűnik, azonban érezhetően forr a levegő.

párkapcsolat, ajándék, meglepetés, szerelem
Fotó: Shutterstock

Amerikai Egyesült Államok - közvetlen és őszinte

A Babbel nyelvi oktatója, Noël Wolf azt figyelte meg, hogy az amerikaiak nyíltabban és őszintébben flörtölnek, mint britek. A karrierről való szívélyes érdeklődés általában kitűnően megtöri a jeget. Közel sem olyan szarkasztikusak és szókimondóak, ezzel azonban hatékonyabban építik fel saját vonzerejüket.

 

Dél-Kína - Valentin nap újragondolva

Dél-Kínában a Valentin napot sajátos hagyományokkal ünneplik. A Sisters Meal Festival a legősibb szerelmes ünnep ezen a területen. A lányok különböző színű, igen ragacsos rizst főznek, és amikor egy férfi megteszi az első lépést, keszkenőbe csomagolt kis batyut adnak át. Ha ezt kicsomagolva két evőpálcikát találnak benne, az nyílt üzenet: a lány is szimpatikusnak találja őt. Ha csak egy pálcika van a csomagban, az egy kedves, de nem megalázó visszautasítás a lány részéről.

Sister's Meal Festival, fesztivál, dél-kína, kína
Fotó: China Xtra via AFP / 'ACOREANO ORIENTAL' / ZH0011 / CHINA XTRA VIA AFP

Cikkünk a következő oldalon folytatódik.