Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Elektronikus tananyag informatikusoknak a Debreceni Egyetemen

Vágólapra másolva!
Részben pályázati forrásból, 95 millió forintos költséggel 47 elektronikus tananyag készült el az "Informatikai tananyag tárház" program keretében.
Vágólapra másolva!

A projektben a Debreceni Egyetem Informatikai Kar és partnerintézményei mintegy 60 oktatója vett részt az elmúlt másfél évben.

"A matematikai, természettudományi, műszaki és informatikai képzés színvonalának növeléséhez elengedhetetlen a jó minőségű, elektronikus tananyagok használata - fogalmazott Terdik György, a projekt menedzsere. A program során kifejlesztett 47 tananyag a résztvevő 4 felsőoktatási intézmény informatikai oktatásának teljes spektrumát (programtervező informatikus, gazdaság informatikus, mérnök informatikus, informatikus könyvtáros és informatika tanár alap- és mesterképzés) lefedi" - ismertette az Informatikai Kar dékánja.

A tananyagokat a Debreceni Egyetem Informatikai Karán, a Miskolci Egyetem Gépészmérnöki és Informatikai Karán, az Eszterházy Károly Főiskola Természettudományi Főiskolai Karon és a Nyíregyházi Főiskola Természettudományi Karán mintegy 5.000 hallgató használhatja a jövőben. Mindez növeli az intézményekben megszerezhető diploma értékét, eleget tesz a munkaerőpiac elvárásainak, összességében pedig növeli a két régió versenyképességét.

"A program során - többek között - külföldi felsőoktatási intézményektől vettünk át és adaptáltunk tananyagot, több, sokak által használt tankönyvet digitalizáltunk, amelyeket ingyenesen, on-line hozzáféréssel lehet elérni a jövőben, emellett nagy súlyt helyeztünk arra, hogy a tananyagfejlesztést összehangoljuk a munkaerő-piaci elvárásokkal. Ezért ebbe a munkába bevontuk a régió informatikai cégeinek szakembereit is" - tájékoztatott Ispány Márton, a pályázat szakmai vezetője.

A projekt lényeges eleme, hogy a résztvevő 4 intézmény összehangolta képzését. A digitalizált tartalmak a Tankönyvtár oldalon jelennek majd meg és lesznek mindenki számára elérhetőek.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről