Katona Klári megdöbbentő titkáról beszélt

Katona Klári
Katona Klári énekesnő. ÉV 1978 KÉPSZÁM 89423 FOTÓ ADOMÁNYOZÓ Urbán Tamás
Fotó: Fortepan / Urbán Tamás
Vágólapra másolva!
Katona Klári az elmúlt években eltűnt a nyilvánosságról, még férje, Babos Gyula haláláról sem mesélt. Azonban az énekesnő most hatéves titkát osztotta meg a nyilvánossággal.
Vágólapra másolva!

Katona Klárit generációja talán legtehetségesebb énekesnőjeként ismerhette meg az ország a nyolcvanas években, és e tehetségét több nagyszerű lemezzel igazolta is. Az utóbbi években kevesebbet hallani róla, és amikor igen, akkor is inkább jótékonysági szerepléseiről ismert. 

Egy párt alkotott Babos Gyulával, Liszt Ferenc-díjas jazz-zenésszel, azonban 2018-ban, 68 évesen meghalt a férfi. Katona Klárinak soha nem született gyereke, azonban az anyai ösztönök erősek voltak benne, ezért 48 évesen úgy döntött, hogy titokban örökbe fogad egy kislányt. 

"Talán még sosem mondtam el senkinek, kislányként mennyiszer álmodoztam magamról áldott állapotban. Rengetegszer elképzeltem, milyen leszek majd, amikor kisbabát várok. 

Hogyan is gondolhattam, hogy egyszer mindez elmarad, és egy napon egy kétéves és nyolc hónapos kislány érkezik az életembe, hogy attól kezdve anya-gyerek viszonyon osztozzunk.

Hogyan? Egyedin. Előzmények nélkül. Könyvszerű-szabadon. Új helyzetem első hónapjainak eltelte után azt kívántam, bárcsak mindazoknak lenne egy úgynevezett nem saját gyermekük, akiknek adatott édes, saját. Egy nem saját gyerek esetében ugyanis van előtörténet. Ezt sosem lehet figyelmen kívül hagyni. Ahhoz képest kell bizalmat építeni, szeretni, biztonságot adni, kérdezni, tanítani, adni. Anya-meleget, ha kell" - idézi szavait a Story.