Ezért osztogatja el a vagyonát az egykori Nagy Ő, Jákob Zoltán

Jákob Zoltán
Vágólapra másolva!
Az utóbbi időben egyre több megdöbbentő videó kerül elő Jákob Zoltánról, melyeken luxuscikkeket osztogatnak az utcán az üzletember nevében. Az egykori Nagy Ő most elárulta, hogy elképesztő összegeket osztott már szét a vagyonából, és azt is, hogy miért érzi szükségét ennek.
Vágólapra másolva!

Jákob Zoltán a TV2 nagy sikerű társkeresője, a Nagy Ő óta vált igazán ismertté szélesebb körökben. Bár a szerelmet nem találta meg a műsorban, de egyre többen követik figyelemmel az életét, egyre népszerűbb a fiatalok között is. A milliárdos üzletember elárulta, hogy nem volt mindig ennyire tehetős, sőt, emlékszik jól, milyen volt akkor, amikor még nem volt ekkora vagyona, és nem engedhetett meg mindent magának. Ezért is szeret segíteni másokon, elsősorban a gyerekeken, mert nagy örömet okoz számára látni mások boldogságát.

Az adakozás még a gyerekkoromból fakad. Kis faluban nőttem fel, és mindent megosztottunk egymással. Nem ismertünk olyan embert, akinek sok vagy kevés volt.

Régen is adakoztam, de most, hogy sok pénzem van, jobban látszik. Rájöttem, hogy nemcsak nekem okoz örömöt, hanem azoknak is, akiknek kissé jobbá tehetem az életét. Igyekszem példát mutatni, hátha mások is kedvet kapnak hozzá" - magyarázta a nagyvonalúságának mélyen gyökerező okait az üzletember, aki igyekszik mindig változatos formában, egyre szélesebb körben segíteni az embereken.

Az adakozás egy tág fogalom. Mindenki talál olyat, amiben az örömet lelheti.

Például havonta egyszer elmentem egy autista iskolához, vittem bicikliket, mászókát, amire szükségük volt. Intézmények felé jobb adni, mert tudom, hogy sokfelé megy. Máskor pedig családokon segítek. Vannak egyszeri, tűzoltásszerű támogatások, de próbálok hosszú távú segítségnyújtást biztosítani. Egy zenekarnak vittem például dobszettet, illetve volt, akinek szempilla- és körömtanfolyamot biztosítottam" - mesélte Jákob, aki igyekszik azt figyelembe venni, hogy hogyan tudna hosszú távú segítséget nyújtani aszerint, kinek mire lehet a legnagyobb szüksége.

Az utóbbi időben kipróbálta az adakozás egy új formáját, amivel véletlenszerűen kiválaszt járókelőket, akiknek egy kis feltételhez köti a meglepetést. Amennyiben az teljesül, elképesztő drága ajándékokkal lepi meg a szerencséseket, például laptop, okostelefon, porszívó és egyéb luxuscikkek közül lehet választani.

Mostanában az egyik közösségi oldalon kezdtem el, hogy én, mint a „modern kori Robin Hood”, az utcán adok a srácoknak.

Azóta már felnőtteket is szoktam ajándékozni. Ez a fajta adakozás is örömöt okozhat. Szokatlan dolog, hogy egy ismeretlent az utcán leszólítva ajándékozok meg, de szeretem a szokatlan dolgokat" - mesélte a hot! magazinnak Jákob Zoltán, aki nagyon élvezi ezt az újfajta adakozást, mert ezáltal közelebb kerülhet az emberekhez.

Jákob azt is elárulta, hogy igyekszik a fontos ügyek mellé állni, például a Heim Pál Gyermekkórháznak adott ötmillió forintot, valamint az Ökumenikus Segélyszervezet által a daganatos gyermekek gyógyulását segítő, életmentő eszközök beszerzését is ötmillióval támogatta.