Török Ádám, Galambos Erzsi, Lang Györgyi - magyar sztárok, akiktől 2023-ban búcsúztunk

Lang Györgyi, PA-DÖ-DŐ,
Budapest, 2019. május 18. Lang Györgyi énekesnő, műsorvezető, a Pa-dö-dő együttes tagja otthonában. MTVA/Gyűjtemény: Keleti Éva
Vágólapra másolva!
Az idei évben is számtalan megrázó haláleset döbbentette meg a nyilvánosságot, hiszen sok közkedvelt magyar sztártól is búcsút kellett vennünk. Egyesek halála teljesen váratlanul ért mindenkit, míg mások halálát hosszas betegség előzte meg. A következő megrázó halálesetek történtek 2023-ban.
Vágólapra másolva!

Kárászy Szilvia

Öt évvel Tahi Tóth László elvesztése után meghalt Kárászy Szilvia, Tahi Tóth László színművész özvegye idén februárban. A zongoraművész az utóbbi időben súlyos betegséggel küzdött, két héttel komoly műtétje után halt meg, mivel szervezete nem viselte jól a beavatkozást. Kárászy Szilviát kérésének megfelelően szeretett férje mellé temették a Farkasréti temetőben.

Tahi Tóth László özvegye, Kárászy Szilvia Forrás: MTI/Zih Zsolt

Dunai Tamás

Hetvenhárom éves korában, februárban halt meg Dunai Tamás Jászai Mari-díjas színművész, érdemes és kiváló művész. Dunai Tamást otthonában, tragikus hirtelenséggel érte a halál, a hírt a családja közölte a nyilvánossággal. Dunai Tamás 1949. július 7-én született Mohácson. 1973-ban Szegeden magyar-francia szakon végzett a József Attila Tudományegyetem Bölcsésztudományi karán, majd 1976-ban a Színház- és Filmművészeti Főiskolán szerzett diplomát.

Dunai Tamás 73 éves volt Forrás: MTI/Zih Zsolt

Konter László

Életének 79. évében meghalt Konter László Jászai Mari-díjas rendező - tudatta az MTI-vel a Magyar Színházi Társaság február 24-én. Konter László 1969-1972 között, illetve 1973-1974-ben a Szegedi Nemzeti Színház színésze volt; a köztes évben a Békés Megyei Jókai Színházban dolgozott. 1979-ben szerzett rendezői diplomát a Színház- és Filmművészeti Főiskolán. Néhány pécsi év után 1983-tól tíz éven át a Népszínház rendezője, 1989-1993 között az utazó operatársulat vezetője volt.

Török Ádám

Április 18-án hajnalban váratlanul halt meg Török Ádám, Máté Péter-díjas magyar fuvolista, énekes és dalszövegíró. A Mini együttes alapítója és frontembere 75 éves volt. A halálának hírét fia, Török Dániel jelentette be. A zenész 2021-ben kapott agyérgörcsöt, de 2022-ben, alig fél évvel sztrókja után már a jubileumi nagykoncertjére készült, amit május 8-án tartottak volna, az Erkel Színházban. A fuvolista felesége, Dóra karjai között halt meg váratlanul, aki próbálta megmenteni férje életét, segíteni a mentők kiérkezéséig, de már késő volt.

Török Ádám zenész temetése az Óbudai temetőben 2023. május 12-én Forrás: MTI/Máthé Zoltán

A cikk folytatásáért lapozzon!