Meglepő titok derült ki a Tündérkert sármos színészéről

Lukács Dániel
Lukács Dániel
Vágólapra másolva!
Péntekenként 21 órától látható a Tündérkert – Kísértések kora című új, szenvedélyes történelmi kalandfilmsorozat a Dunán. A történetben Kamuthy Farkast, a hűséges testőrvezért alakító Lukács Dániel színművész a Duna Család-barát című műsorában osztotta meg, mit köszönhet a forgatásoknak.
Vágólapra másolva!

A szigorú tekintetű, bátor férfi, Kamuthy Farkas egyik meghatározó alakja az október óta egyedül a Dunán látható Tündérkert című romantikus történelmi kalandfilmsorozatnak. A keresztény Európát és Erdély fejedelmét védelmező karaktert Lukács Dániel formálja meg, akinek bár fiatal kora ellenére már több filmes munkája is volt, a kosztümös szerep mind közül a legnagyobb kedvence – mondta a Duna Család-barát magazinjának vendégeként.

A küzdősport már korábban is része volt az életemnek, de a sorozatnak köszönhetően új dolgokat is megtanulhattam, például vívni és lovagolni. Állattal együtt dolgozni mindig izgalmas kihívás, de szerencsére profi, szófogadó kaszkadőrlovaink voltak" – idézte fel forgatási emlékeit Lukács Dániel. A színész hozzátette, a Tündérkert stábjából sokakkal barátságot kötött: olykor együtt nézik meg a Dunán bemutatkozó epizódokat, és felidézik azokat a vidám pillanatokat, amiket a legtöbbször nem rögzítettek a kamerák.

Annyira élethűen megalkották a maszkmesterek az arcszőrzetem, hogy még a rendező, Madarász Isti sem vette észre a különbséget" – mesélte a színművész, aki jelenleg a József Attila Színház tagja.

A Megafilm Service és az MTVA koprodukciójaként, a Nemzeti Filmintézet támogatásával készült nyolcrészes Tündérkert sorozat negyedik epizódját pénteken 21 órától nézhetik meg a Dunán. Előtte 20:50-től Tündérkert pillanatok címmel láthatnak színészekkel és alkotókkal készített interjúkat és tudhatnak meg tőlük kulisszatitkokat a forgatásról. Az eddigi részek újranézhetők a sorozat Médiaklikk-oldalán.

Tündérkert – a következő epizód pénteken 21 órakor a Dunán.

Fotó: Ladóczki Balázs - Origo