Újabb elgondolkodtató, vallási drámát vetít a Duna Televízió

Száz szög
Vágólapra másolva!
Újabb elgondolkodtató vallási drámát vetít a Duna Televízió az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus kapcsán. Július 30-án, pénteken 20.30-tól a Száz szög című olasz filmet tekinthetik meg a közmédia nézői.
Vágólapra másolva!

Minden hétvégén, az esti órákban vallási témájú nagyjátékfilmeket kínál nézőinek a közmédia a szeptemberi, budapesti rendezésű 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszushoz kapcsolódva. Folytatva a sort, július utolsó péntekén a 2007-es, Száz szög című olasz filmdráma kerül a Duna Televízió képernyőjére Raz Degan főszereplésével.

Forrás: Száz szög

A motívumokkal, metaforákkal átszőtt játékfilm középpontjában a természethez való visszafordulás témája áll, amelyet egy fiatal és népszerű bolognai egyetemi tanár útkeresésének történetével ábrázolják.

A férfi egy nap úgy dönt, hogy feladja addigi életét, visszavonul a Pó folyó partjára, ahol egy régi, romos épületre lel, és egy hirtelen ötlettől vezérelve be is költözik oda.

Bár az új életmód gyökeresen megváltoztatja az életét, mégis közelebb kerül önmagához és a hitéhez.

Mindeközben egykori munkahelyén furcsaság történik, valaki feldúlja az egyetem könyvtárát, a könyveket pedig odaszögezi a padlóhoz. Hogy ki és miért követte el a példátlan tettet, a filmből kiderül - közölte a csatorna.

A Száz szög című film előzetese IDE kattintva elérhető.