A kamerájával tarolna a Google olcsóbb mobilja

google pixel 8a
A szokásos sötét és világos verzió mellett kék és zöld színekben lesz kapható a Google Pixel 8a
Fotó: Google
Vágólapra másolva!
Kellően sokat kínál az áráért cserébe a váratlanul bejelentett Pixel 8a.
Vágólapra másolva!

Furcsa időpontválasztással a legújabb iPad Air és iPad Pro táblagépek leleplezésével lényegében párhuzamosan bemutatta az idei középkategóriás okostelefonját a Google. Az elsősorban a fiatalabb közönséget célzó Pixel 8a eddig csak a felső kategóriás készülékekben látott fotózási és mesterséges intelligenciás funkciókkal kívánja vonzani a vevőket, de az egyéb specifikációiban is versenyképes a riválisokkal szemben.

Az alumínium keretes és műanyag hátlapos készülék meglehetősen kompaktnak mondható a 6,1 hüvelykes és 1080×2400 pixeles OLED érintőkijelzőjével. A kijelző alatti ujjlenyomat-olvasós panel ráadásul 120 Hz-es, a HDR-es tartalmak lejátszásakor 1400 nit fényerővel működhet, de erős napsütésben való használat esetén rövidebb időn keresztül át akár 2000 nittel is vakíthat.

A Google Tensor G3 rendszerlapkával és 8 GB memóriával szerelt telefonban 13 MP-es és ultraszéles előlapi kamera került, a 64 MP-es fő hátlapi kamerája széles látószögű, míg a mellette lévő ultraszéles szenzor 13 MP felbontású. Mindegyik kamerával rögzíthető 4K-s videó, még asztrofotózásos timelapse mód és 240 képkockás lassított felvétel is van. A felvételek tárolására modelltől függően 128 GB vagy 256 GB háttértár áll rendelkezésre.

Végül a telefon helyileg futó gépi tanulásos eljárásokkal MI-s trükkökre is képes, például pár koppintással össze lehet szerkeszteni több fotóból egyet, vagy épp komplex zajszűrésre képes a beszélgetések érthetőbbé tétele érdekében.

A Google Pixel 8a többek közt már Németországban is előrendelhető, 2024. május 14-én kerül forgalomba. A háttértár kapacitásától függően 549 euró és 609 euró az ajánlott ára, olyan 214 ezer és 237 ezer forintokról van szó.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!