Még a korábbi fejlesztője is szidja a Windowst

windows 11 laptop notebook számítógép computer
Fotó: Windows / Unsplash
Vágólapra másolva!
Komikusan lassúnak titulálta a Windows 11-et, és nincs vele egyedül.
Vágólapra másolva!

Az elsősorban biztonsági okból magasra tett gépigénye ellenére a Windows 11 kifejezetten vegyes képet mutat a teljesítmény tekintetében, egyes feladatokat villámgyorsan képes elvégezni, míg más esetekben érthetetlenül lassú. Ez nem újdonság, a napokban pedig a Microsoft egyik volt programozója is hangot adott az elégedetlenségének az X közösségi oldalon.

A Microsoftnál töltött időkben Andy Young maga is dolgozott a Windows fejlesztésén, így érdekes pozícióban van a kritizálása terén. „A Windows 11 Start menüje komikusan rossz” – írta, a mellékelt videón pedig demonstrálta, hogy a menü rendkívüli lassúsága miatt mekkora ügy volt megkeresni és elindítani a kódolásra szánt Notepad++ alkalmazást.

A bejegyzésében leírta, hogy a felvétel egy 1600 dolláros számítógépen készült, Intel Core i9 processzorral és 128 GB (!) memóriával, így nem érdemes azzal vádolni, hogy biztosan nem áll elég izom a rendelkezésére a Windows 11 tisztességes sebességű futtatásához.

A bejegyzését követően több ugyanilyen jellegű panasz is érkezett, a Start menü működésének lassúsága mellett még az ablakok időnként érthetetlenül lassú kirajzolását is felhozták a panaszosok.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!