Megveszi a Borderlands fejlesztőjét a GTA kiadója

borderlands 3 videojáték gearbox
Borderlands 3
Fotó: Gearbox Software / 2K
Vágólapra másolva!
Megmenekült a Gearbox, búcsúzik a bajban lévő anyacégétől.
Vágólapra másolva!

Káoszt és anarchiát okozott a svéd Embracer Group játékkiadó soraiban tavaly tavasszal egy gigantikus tőkebevonás utolsó pillanatbeli kútba esése. A cég tavaly nyár óta több hullámban leépítéseket végzett, projekteket kaszált el, nemrég vásárolt stúdiókat adott el vagy zárt be, hogy ne fusson bele likviditási problémákba, képes legyen fizetni a hiteleit.

Ezúttal pozitívnak tűnő hír érkezett az Embracer vergődésének az ügyében, a Grand Theft Auto játékszériát is birtokló Take-Two kiadó 460 millió dollárért megvásárolja tőle az elsősorban a Borderlands játéksorozatról ismert Gearboxot és annak leánycégeit. A nyár elején véglegesedő üzlet keretében a stúdiók mellett többek közt a Borderlands, a Homeworld, a Risk of Rain, a Brothers in Arms, továbbá a Duke Nukem szellemi tulajdonok is a Take-Two, pontosabban a 2K Studios leánycégének tulajdonába kerülnek.

Az akvizíció bejelentésével együtt hivatalossá vált, hogy készül már a Borderlands 4 is.

A Gearboxtól és a hozzá kapcsolódó szellemi tulajdonokról való megszabadulás óriási keserű pirula az Embracer számára, a pénzkeresési potenciáltól eltekintve 2021-ben 1,3 milliárd dollár fizetett azért, amit most 460 millió dollárért elad.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!