Kiszivárgott képeken az olcsóbb Xbox Series X

Vágólapra másolva!
Fehérben pompázik, egy dologról le kell majd mondaniuk a vevőknek.
Vágólapra másolva!

A néhány hete felröppent pletykának hátszelet adva az Exputer exkluzív fotókat közölt az Xbox Series X konzol elméletileg még idén befutó, valamelyest olcsóbb verziójáról. A külsejét tekintve a termék rendkívül hasonló a megszokott modellhez, de fekete helyett fehér borítás kapott, a kedvezőbb árcímkét pedig az teszi lehetővé, hogy nincs benne optikai meghajtó, csak digitális megvett vagy bérelt játékok lesznek futtathatóak rajta.

xbox series x
A fehér borításáról már távolról is felismerhető lesz a teljesen digitális Xbox Series X
Fotó: Exputer

A források szerint az optikai meghajtótól való megválás mellett a mérnökök érdemben csak a hűtőbordához nyúltak hozzá, ezen a két dolgon túl látszólag nincs említésre méltó különbség a klasszikus és a digitális Xbox Series X között.

Egyelőre rejtély, hogy utólag lehet-e majd optikai meghajtót csatlakoztatni a géphez, mint a PlayStation 5 tavaly ősszel piacra dobott legújabb hardveres változatához, de a szintén teljesen digitális Xbox Series S-hez sem kínál ilyen opciót a Microsoft, a vevők részéről pedig látszólag nincs hatalmas igény erre a bővítési lehetőségre.

Kapcsolódó érdekesség, hogy az év végén a rivális Sony is új játékkonzolt kíván piacra dobni, ám a PlayStation 5 Pro érkezésének legfeljebb a rajongók örülnek.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!