Óriási bírságot kaphat az Apple

iPhone 6, 2014
OREM, UT - SEPTEMBER 18: The camera and flash of an Apple iPhone 6 Plus gold, is shown here at a Verizon store on September 18, 2014 in Orem, Utah. Apples new iPhone 6's go on sale tomorrow September 20, 2014. George Frey/Getty Images
Vágólapra másolva!
Nagy-Britanniában küzd a 2 milliárd dolláros per (közel 700 milliárd forint) ellen az Apple, amit még a batterygate miatt indítottak ellene.
Vágólapra másolva!

Ha nem lenne elég a tech óriásoknak a sok trösztellenes vizsgálat, akkor a szabadalmak és a botrányok miatt is kapnak pereket a nyakukba. Nagy-Britanniában például 1,6 milliárd fontra (úgy 2 milliárd dollár) perelik az Apple-t még a batterygate botrány miatt, vagyis az iPhone 6 és 6S lassításáért.

Forrás: AFP/2014 Getty Images/George Frey

A pert Justin Gutmann indította a brit felhasználók nevében, az ügyvédek szerint az Apple elfedte a hibákat a régi iPhone-ok teljesítményének korlátozásával.

Az Apple jelenleg blokkoltatni szeretné a pert, állításuk szerint a vád alaptalan, csak kevés régi iPhone-akku volt hibás, ezeket ingyen cserélték. Gutmann ügyvédjei azonban egy amerikai, 2020-as csoportos kereset megállapodásáról beszélnek, az szerintük bizonyítja az Apple bűnösségét. Az Apple viszont a 2017-es bocsánatkérésére és az olcsóbb akkucsere-programra világít rá.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!