Nagy bajban vannak a legnépszerűbb pornóoldalak

pornó, sex, 
 
 Beautiful,Young,Girl,Posing,In,Home,Photo,Studio sensual woman,lingerie,emotions,young,attractive woman,sexy girl
Beautiful young girl posing in home photo studio
Vágólapra másolva!
Három pornóportált is nagyon nagy online platformnak minősített az EU, ami azt jelenti, hogy ezeknek az eddigi (nagyjából semmilyen) szabályozásnál sokkal komolyabbnak kell megfelelniük.
Vágólapra másolva!

A mondás szerint a népszerűségnek ára van, a digitális szolgáltatásokról szóló jogszabály (DSA) keretében az Európai Unió nagyon nagy online platformoknak minősítette a Pornhub, a Stripchat, továbbá az XVideos pornóoldalakat. Ezt azzal érdemelték ki, hogy 45 milliónál is több havi látogatójuk él az EU tagországainak területén.

Három olyan pornóoldal van, amelyek havi 45 milliónál több látogatót vonzanak az EU területéről Forrás: Shutterstock

A minősítésnek köszönhetően a három pornóoldal 2024. február 17-ig kénytelen lesz biztosítani a kérdéses jogszabálynak való megfelelőséget. Ennek keretében például egyszerűvé kell tenniük az illegális tartalmak bejelentését, prioritást kell adniuk a megbízhatónak jelölt bejelentők panaszainak, továbbá lehetőséget kell adniuk a moderáció során a felhasználói fellebbezésnek.

Ezeken túl éves átláthatósági jelentést is kénytelenek lesznek nyilvánosságra hozni, amelyben ismertetniük kell a moderációs folyamataikat, továbbá olyan változtatások bevezetését is meg kell ejteniük, amelyek magas szintű magánszféra-védelmet és biztonságot adnak a felhasználóknak, védik a fiatalkorúakat a káros tartalmaktól.

Okozhat némi fejtörést, hogy az esetükben pontosan mit kell érteni a fiatalkorúak védelme alatt.

És természetesen az is, hogy ezt a bizonyos védelmet hogyan próbálják majd megoldani.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!