5 érdekesség, amit megtudtunk a Honor vezérigazgatójától

George Zhao, a Honor vezérigazgatója
Vágólapra másolva!
A barcelonai Mobil Világkongresszuson a nemzetközi sajtó képviselői egy órán át kérdezhették személyesen George Zhao-t, az (ismét) feltörekvő Honor vezérigazgatóját. A kérdésekre adott válaszokból sok érdekességet tudhattunk meg, ebből szedtük most össze az öt legfontosabbat.
Vágólapra másolva!

1. Európa a Honor második legnagyobb piaca, de egyelőre nem nyílnak boltok

Kína után a Honor gyakorlatilag Európát tekinti második otthonának, azonban egyelőre, rövid távon a vállalat nem tervezi, hogy saját üzleteket nyit. A vezérigazgató egyelőre a mobilszolgáltatókkal és más értékesítési partnerekkel képzeli el az együttműködést, viszont hangsúlyozta, hogy az új telefonok hamarabb fognak megérkezni Európába, nem csak hónapokkal a kínai rajt után. Az új zászlóshajó, Honor Magic 5 Pro is globálisan vesz majd rajtot. Zhao közölte azt is, hogy már van kutatás-fejlesztési központjuk is Európában.

George Zhao, a Honor vezérigazgatója Forrás: Honor

2. Még mindig startupként tekint a cégre

A vezérigazgató szerint a Honor még mindig egy startup cégként működik, és az útjuk elején járnak. Ez sok kihívást is jelent szerinte, viszont egyúttal nagyon izgalmas is. 2022-ben a nulláról építették újra a különböző régiókban a helyi szervezeteket, Európában is egy kis csapattal indultak, de folyamatosan bővülnek és fejlődnek. Zhao úgy véli, hogy még a jelenleg kedvezőtlen világgazdasági körülmények mellett sem kell aggódniuk, csak meg kell találni a megfelelő értékeket, amiért a vásárlók fizetni fognak.

3. Növekedhet a mesterséges intelligencia szerepe az okostelefonokban

Zhao úgy véli, hogy a mesterséges intelligencia egyre több területen segíthet majd a felhasználóknak az okostelefonokban is. Az újonnan bemutatott Magic 5 telefonokban például a kamera kapott egy új funkciót az M.I. segítségével, mégpedig a mozgásérzékelés kapcsán segít elkapni videózásnál a legjobb pillanatot. De már a kijelző esetében is használják az M.I-t: a Magic 5 és Magic 5 Pro kijelző egy új technológia segítségével a természetes fényhez hasonló világítást használ, így jobban kíméli a szemet.

4. Leváltják a hajlíthatótelefonok a hagyományos készülékeket?

George Zhao szerint nem, legalábbis egy jó ideig még biztosan egymás mellett fog létezni a két kategória. A hajtogatható telefonoknak vannak előnyeik bizonyos szituációkban, ő például a nagy képernyőn prezentációkat és videókat nézeget. Sok problémát meg kellett oldani, például az összecsukható telefonok vastagságát, vagy jellemzően rosszabb üzemidejét, vagy a zsanér minőségét. A vezérigazgató szerint a Honor Magic Vs ezekben nagy előrelépéseket hozott 5100 mAH akkumulátor teljesítményével és 12.9 mm-es vastagságával.

Honor Magic Vs Forrás: Origo

5. Mennyivel hamarabb fogja a kezében az új telefonokat mint a vásárlók?

Zhao állítása szerint egy-két hónappal azelőtt kapja kézbe a prototípust, hogy azok piacra kerülnének. Őt leginkább a felhasználói élmény érdekli, és úgy véli, hogy a cégen belül sikerült kialakítani egy olyan visszajelzési rendszert, amivel gyorsan tudnak reagálni a felhasználóktól érkező visszajelzésekre.