Nem drágulnak az Xbox Series gépek

microsoft xbox series x series s játékkonzol videojáték
Az Xbox Series S és az Xbox Series X
Vágólapra másolva!
Jelenleg is kaphatóak az ajánlott eurós fogyasztói áraikon a játékkonzolok.
Vágólapra másolva!

Óriási meglepetést okozva a Sony csütörtökön a világ számos pontján azonnali hatállyal megemelte a PlayStation 5 és a PlayStation 5 Digital Edition konzoljainak árát. Európában mindkettő esetében 50 euró felárat varázsolt a termékekre, a lépést gazdasági nehézségekkel és inflációval indokolta a gyártó.

Maradnak a megszokott, eurós árcédulák a termékeken Forrás: Microsoft

A váratlan lépés hatására felmerült a kérdés, hogy a Microsoft mit kíván tenni, maradnak-e az eredeti szinten a rivális Xbox Series X és Xbox Series S konzolok árai. A vállalat szóvivője feltűnő gyorsasággal reagált a helyzetre, állítása szerint egyelőre nincs tervbe véve a termékek ajánlott árainak megemelése, maradnak a fenti sorrendben 500 eurós és 300 eurós összegek. Aktuális árfolyamon 204 ezer és 123 ezer forintokról volt szó, kellemes meglepetésre több kereskedés is kínálja ilyen árakon a konzolokat.

A Sony áremelése természetesen komoly lehetőség a Microsoft számára, hiszen így már nem csak az egyre brutálisabb ár-érték arányú Xbox Game Pass játékbérlővel képes csábítgatni a konzolt vásárolni kívánó játékosokat és szülőket, de most már konkrétan olcsóbbak is az Xbox Series gépek, ami a jelen gazdasági helyzetben különösen nagy jelentőségű tényező.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!