Jön PC és iOS platformokra a Microsoft xCloud

microsoft xcloud game pass ultimate videojáték
Elsőként mobilokra és táblagépekre érkeznek meg az xboxos játékok az xCloud jóvoltából
Vágólapra másolva!
Még a tavasz folyamán elérhetővé válik rajtuk a játékstreamelő.
Vágólapra másolva!

Újból megerősítette a Microsoft, hogy a jelenleg csak androidos kütyükön használható játékstreamelő szolgáltatása nagyon hamarosan számítógépeken, továbbá Apple iOS rendszerű mobileszközökön is elérhetővé válik. A havi 4190 forintos Xbox Game Pass Ultimate előfizetéssel rendelkezők az xCloud segítségével a felhőben futtathatnak rengeteg Xboxra készült játékot, gamepaddel vagy érintős vezérléssel irányíthatják azokat.

Kevin Lachapelle, az xCloud platform alelnöke szerint számítógépeken az Xbox appból és böngészőn keresztül egyaránt elérhető lesz a játékstreamelő, míg iOS-es eszközökön csak böngészőn keresztül bejelentkezve érhetik majd el a gamerek. Az utóbbi limitáció annak köszönhető, hogy az Apple nem hajlandó az elvárható formában beengedni az xCloud kliensprogramját az App Store kínálatába.

Az xCloud által támogatott játékok aktuális köre az Xbox webhelyén böngészhető, a játéklista feletti Cloud-enabled fülre kattintva szűkíthető rájuk a teljes lista.

Hírünk írásakor 225 termék volt játszható az xCloud segítségével, többek közt a Fallout 4, a Prey, a The Outer Worlds, a DiRT 5, a Control, a The Elder Scrolls V: Skyrim Special Edition, a Batman: Arkham Knight, a Mass Effect: Andromeda, az F1 2019, továbbá a DOOM, Wolfenstein, Dishonored, Yakuza és Gears of War szériák számos része érhető el benne.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!