Mutatjuk, hogyan készül a tökéletes tojás

Vágólapra másolva!
A tökéletes főtt tojás elkészítése sok bosszúságot tud okozni - mennyi ideig, mekkora lángon kell főzni, folyós marad a belseje, vagy épp, hogy túl keményre főzzük. Most eláruljuk, hogyan lehet igazán tökéletes!
Vágólapra másolva!

Nincs is annál frusztrálóbb, mint amikor főzés után kiderül, hogy a tojás sárgája teljesen rossz - egyesek szeretik, ha folyik, míg mások a végén visszateszik a tojást a serpenyőbe, hogy extra kemény legyen a közepe. Bárhogy is szereted a tojást, a tökéletesség kulcsa az időzítés. A Reddit-en megosztott tojás táblázat segít eligazodni a tojások rejtelmes világában. 

tojásfőzés, tojás, főtttojás
Fotó: New Africa

Ezt a képet több ezren örömmel fogadták, sőt, számos Reddit-felhasználó megosztotta tuti tippjét a tökéletes elkészítéshez. Egyikük azt íta:

Megvárom, amíg a víz felforr, és óvatosan, fogóval beleteszem a tojásokat. Az időzítőt tíz percre állítom. Ezután jégfürdőbe teszem. Tökéletes tojások, amelyek szuper könnyen meghámozhatók.

Mások azt tanácsolják, hogy hideg vízbe tegyük a tojást és csak aztán gyújtsunk az edény alá - miután felforrt, hagyjuk állni 15 percig a vízben. 

Ön hogyan szereti a tojást? 


Forrás: Mirror