Így készül a legfinomabb tejszínes csirkeleves

Tejszínes csirkeleves
Mutatjuk, melyik hozzávaló nem maradhat ki belőle, ha a tökéletes végeredményre törekszünk.
Vágólapra másolva!
A húsvét elmúltával újra elővehetjük a szárnyas fogásokat, érdemes egyből egy tartalmas levessel kezdeni, amely helyre teszi a gyomrot a sok nehéz étel és ital után.
Vágólapra másolva!

Az alábbi csirkeleves abban különbözik a hagyományos változattól, hogy tejszínnel és egy kevés keményítővel kell besűríteni. És persze a sok friss zöldség sem maradhat ki belőle, ahogyan a tetejéről a friss petrezselyem sem hiányozhat.

Tejszínes csirkeleves

Hozzávalók:

  • 50-60 dkg csirkeaprólék
  • 1 csokor új sárgarépa
  • 1 csokor új fehérrépa
  • 1-2 ág halványított zeller
  • 1 marék cukorborsó
  • 1 vöröshagyma
  • 2 dl tejszín
  • 1 evőkanál keményítő
  • 1-2 szál petrezselyem zöldje
Tejszínes csirkeleves
Mutatjuk, melyik hozzávaló nem maradhat ki belőle, ha a tökéletes végeredményre törekszünk.
Fotó: Vidék íze 

Elkészítés:

  1. Hideg vízben felrakjuk a húsokat főni. Ha felforrt, szűrőbe öntjük, lemossuk a húsdarabokról a habot, kimossuk a fazekat is.
  2. Visszarakjuk a csirkedarabokat, öntünk rá ismét friss hideg vizet. Most már hozzáadjuk a szükség szerint megtisztított, feldarabolt sárgarépát, petrezselyemgyökeret, zeller szárát és zöldjét, valamint a meghámozott, de egészben hagyott vöröshagymát. Sózzuk, és kis lángon főzzük tovább.
  3. Ha megfőtt a hús, besűrítjük a tejszínnel elkevert keményítővel. Beledobjuk a cukorborsót, és készre főzzük. Tálalásnál meghintjük finomra vágott petrezselyem zöldjével.

Ha további ínycsiklandó receptekre is kíváncsi, akkor látogasson el a Mindmegette oldalára!