Íme egy finom, olcsó és gyors ebéd csirkéből a hét elejére

Serpenyős rizibizi csirkemellel
Vágólapra másolva!
Aki a hét elején még nem akarja magát költségekbe verni és az idejét a konyhában tölteni, annak minden bizonnyal a serpenyős rizibizi csirkemellel lesz a leginkább kézenfekvő megoldás. Mutatjuk a receptet.
Vágólapra másolva!

Az egyedényes ételeket sokan kedvelik, hiszen gyorsan, egyszerűen elkészíthetőek, és a mosogatással sem lesz sok gondunk.

 A csirke és a rizs párosításával ráadásul nem nagyon lehet mellé lőni, általában mindenki szereti. 

Íme a recept:

Serpenyős rizibizi csirkemellel

Hozzávalók:

  • 40 dkg csirkemellfilé
  • zsiradék
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2-3 ek. paprikakrém (csípős vagy édes)
  • bors
  • 40 dkg fagyasztott zöldborsó
  • 25 dkg rizs
     
A serpenyős rizibizi csirkemellel gyorsaságának az oka: együtt készül a hús és a köret.
A serpenyős rizibizi csirkemellel gyorsaságának az oka: együtt készül a hús és a köret. 
Fotó: Vidék íze archívum

Elkészítése:

  1. Félcentis szeletekre vágjuk a csirkemellet.
  2. Egy kevés zsiradékon megpároljuk a finomra vágott vöröshagymát. Rádobunk egy gerezd lereszelt fokhagymát, majd hozzákeverünk 2-3 evőkanál paprikakrémet, ízlés szerint csípőset vagy édeset.
  3. Rárakjuk a csirkét, és megpároljuk, közben óvatosan sózzuk, borsozzuk.
  4. Amikor már majdnem készen van, hozzáadjuk a fagyos zöldborsót és az előzetesen egy másik lábasban megpirított rizst. Körülbelül 3 dl víz vagy alaplé hozzáadásával kis lángon, fedő alatt készre pároljuk.
    Tipp: Csemegekukoricával is feldobhatjuk a rizibizit.

Ha további ínycsiklandó receptekre is kíváncsi, keresse fel a Mindmegette oldalát!