Jön Magyarország egyik legnagyobb borünnepe

Vágólapra másolva!
A Szépművészeti Múzeum ad otthont a Vince Gálának.
Vágólapra másolva!

November 19-én rendezik meg Vince Gálát, melynek helyszíne a művészet egyik legfontosabb és legnagyobb múlttal rendelkező színtere lesz, a Szépművészeti Múzeum.

Forrás: Móricz-Sabján Simon

A z esemény egyik csúcspontja a Vince díjak átadása lesz. Október 31-én lezárult az utolsó szakasz, vagyis a közönségszavazás, megszületett a 20 kategória győztese.

Több, mint 23 ezer voks érkezett a borokra, számos kategóriában mégis alig pár szavazat döntött,

így nagyon izgalmas eredményhirdetésre lehet számítani a szervezők közleménye szerint.

Fókuszban a magyar gasztronómia

A Vince Gála nem csak a Vince Díjról és a borokról, hanem általában a magyar gasztronómiáról fog szólni. Ennek megfelelően étellel és itallal egyaránt kényeztetve lesznek az érzékszervek. A borok mellett párlatok, kávék és további gasztrokiállítók színesítik a kínálatot. Képviselteti magát többek között az öt csillagos tarcali Andrássy Kúria, a négy csillagos Continental Hotel Budapest Araz étterme, a Bartók Reggel.Délben.Este bisztró, a Nour desszertműhely, az Ínyenc kézműves piactér több kiállítója és Gianni Pomo Doro étterme is!

Forrás: Móricz-Sabján Simon

Több mesterkurzusokon szintén fontos szerepet fog játszani az étel, mint a borok kiteljesedésének záloga.

A „Pezsgők és a tenger gyümölcsei" nevet viselő előadáson a kétszeres magyar sommelier bajnok, champagne szakértő Tüű Péter három különböző országból három tradicionális eljárással készült pezsgőt és a hozzájuk komponált spanyol, olasz és francia ihletésű, a tenger gyümölcseire épülő ételpárosítást mutat be. A „Meghökkentő borpárosítások" mesterkurzuson Blazsovszky Péter, a Michelin-csillagos Babel Budapest és a Kiosk Budapest F&B vezetője az egyensúlyalapú párosítás létjogosultságát demonstrálja Vince Díjas borokkal és a két étterem séfjeinek kreációival.

A „Nemzetközi etalonok" mesterkurzuson az érdeklődők

5 világhírű borrégió 5 ikonikus tételét (burgundi chardonnay, rajna-menti rizling, bordeaux-i házasítás, ausztrál shiraz, tokaji aszú) kóstolhatják

szakember vezetése mellett. A „Mixeld magad - három őszi" koktél valójában egy interaktív workshop lesz: a vendégek három alappárlatból profi bartender útmutatása mellett maguknak keverik a koktélt, derül ki a gála sajtóanyagából.