A nyaralók szerint ez a legrémesebb tengerparti város

Vágólapra másolva!
A spanyolországi Torrevieja az ország legolcsóbb tengerparti városa, de több nyaraló szerint ez nem véletlen, ugyanis kifejezetten rossz élményekkel távoztak innen. De olyan is akadt aki szerint ez a legborzasztóbb hely azok közül, ahol valaha is járt.
Vágólapra másolva!

Spanyolország legolcsóbb tengerparti városát egy „rettenetes, de napsütéses brit birtokhoz” hasonlítják sokan. Az egyik dühös nyaraló a Spanyolország keleti partján, Alicantéban található Torrevieját "a legszörnyűbb helynek" minősítette, egy másik szerint  pedig a legnagyobb probléma az, hogy a városból hiányzik a valódi spanyol kultúra – számolt be a Daily Star.

Torrevieja
Torrevieja. Fotó: Unplash

Ennek ellenére a nyüzsgő, 82 000 lakosú városba sok turista érkezik nyaralni. Benidormtól délre, a fővárossal, Madriddal szemben található Costa Blanca hosszú, vízparti sétányokkal büszkélkedhet, melyeket homokos strandok szegélyeznek.

A nyári hónapokban a városban szinte állandóan süt a nap és tiszta, kék az ég, emiatt valóban idilli tengerparti úti cél lehetne a napfényre vágyók és a víz szerelmesei számára. 

Nem rég pedig a Which? nevű brit portál Torrevieját a legolcsóbb spanyol tengerparti városnak nevezte, főképp a szállások kedvező ára miatt.

Egy átlagos szállodai szoba ára 77 font (nagyjából 35 ezer forint)éjszakánként, ez feleannyi, mint az előkelő San Sebastian-on és az elbűvölő Puerto Banus Marbellába, lévő árak, valamint 50 fonttal (21 ezer forinttal) olcsóbb, mint Benidorm.

De nem csak a szállás, hanem az étkezés is jóval olcsóbb ebben a városban, ugyanis egy korsó helyi friss sör Torreviejában csak alig több mint 2 euró (nagyjából 1000 forint) ami még a kedvező árairól híres Benidormnál is jóval olcsóbb. A pénztárcabarát vacsora körülbelül 12 euróba (nagyjából 4500 forintba), egy pazar háromfogásos étkezés pedig körülbelül 50 euróba (19 000 forintba) kerül.

Torrevieja
Torrevieja. Fotó: Unplash

Torreviejának az olcsó árak mellett elhelyezkedése is kedvező, szinte bárhonnan könnyen elérhető, ugyanis mindössze 40 perces autóútra van az Alicante repülőtértől.

Míg az alacsony költségek sokakat csábíthatnak ebbe a tengerparti városba, mégis sokan rossz véleménnyel vannak róla.

– Nemrég Spanyolországban dolgoztam, és az a szerencsétlenség ért, hogy Torreviejában kötöttem ki. Véleményem szerint ez kétségtelenül a legszörnyűbb hely, ahol valaha jártam – írta egy rendkívül elégedetlen kommentáló a Tripadvisoron.

Szerintem mindenkinek el kell látogatnia Torreviejába, ugyanis ezáltal mindenki sokkal jobban megbecsüli majd a többi spanyolországi várost.

– fogalmazott egy másik hozzászóló.

Egy másik kommentelő szerint viszont az menjen Torreviejába, aki szereti az angol reggelit és a pizzákat, mert úgy véli ez minden, ami itt kapható.

Sehol nem találtam tisztességes spanyol éttermet. A sétányon minden étterem pizzéria még csak egy szót sem kell spanyolul tudni, mert Torreviejában mindenki angol vagy a turizmusban dolgozik.