Több ezer dollárnyi kütyüt tettek tönkre egy influencer kérésére

adin ross
Ebben az esetben a csaló egy PlayStation 5-öt vágatott a földhöz Adin Ross egyik megtévesztett rajongójával
Fotó: johnjam11703 / TikTok
Vágólapra másolva!
Pedig nem is ő kérte, hanem csalók, akik mesterséges intelligencia segítségével meghamisították a videóit.
Vágólapra másolva!

Újabb a jó ízlés határát átlépett csínytevésre derült fény a közösségi médiában, amely kiválóan példázza, hogy nem csak az internetes hírességek, de az őket rosszindulatúan megszemélyesítők is milyen könnyen rá tudják szedni a fiatal rajongókat a butaságokra. A TikTokon johnjam11703 néven futó felhasználó úgy döntött, hogy megszemélyesíti a főként kamasz fiúk körében népszerű Adin Ross médiaszemélyiséget, hamis ígéretekkel anyagi károkozásra sarkallja a rajongóit.

Az elkövető a Monkey App nevű szolgáltatást használta az áldozatok keresésére, ebben a világ bármely pontjáról véletlenszerűen kiválasztott személyekkel lehet videóchatelni. A vele egy csevegésbe kerültek a webkamerájának képe helyett az influencert mutató archív videókat láttak, a streamer hangját pedig gépi tanulásos hangmódosító eszközzel utánozta.

Az influencert megszemélyesítő személy számos áldozatot szedett, a tiktokos csatornájára feltöltött videók alapján többek közt mobilok, játékkonzolok, továbbá okostévék tönkretételére is sikerült rávennie Adin Ross megtévesztett rajongóit.

Azt állította az áldozatoknak, hogy ha hajlandóak tönkretenni a drága eszközeiket, akkor küld helyettük szebbet, jobbat, drágábbat, plusz készpénzt. Az ígéretekből persze semmi sem valósult meg.

Az egyik esetben okostévé, PlayStation 5, továbbá 500 dollár készpénz ígéretével sikerült kidobatnia az ablakon egy PlayStation 4-et, míg egy másik videóban egy gyereket 500 dollárral hitegetve vett rá a tévé kijelzőjének ököllel való beütésére. Még a falra rögzített készülékre való felcsimpaszkodásra is próbálta rávenni az áldozatot.

Hírünk írásáig Adin Ross nem kommentálta az átverést, a TikTok pedig semmiféle szankcióval sem sújtotta az önjelölt tréfamestert.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!