Így készítsen gyorsan és egyszerűen sült csirkét airfryerben

Vágólapra másolva!
Manapság egyre nagyobb teret hódít gyorsasága és egyszerűsége miatt az airfryer sütő. Azonban sokan nem mernek benne nagyobb menüt készíteni - ehhez ajánlunk most egy egyszerű receptet, ami garantáltan ízleni fog a családnak.
Vágólapra másolva!

A forrólevegős sütő egyre közkedveltebb, hiszen időt és energiát spórolhatunk vele, valamint sokkal egészségesebben étkezhetünk. Sokan szeretnek kísérletezni a konyhában, mások azonban a jól bevált családi recepteket félnek kipróbálni. A családok tudják, hogy mennyire fontos a gyors és egyszerű étkezés, miközben a zsúfolt időbeosztás és a rohanó élet között egyensúlyoznak, és mindenki szeretne minél egészségesebben (és minimális előkészítési idővel) étkezni. Ennek köszönhetően az új berendezés egyre népszerűbb, egyre többen veszik.

A kép csak illusztráció!

De ki ne emlékezne a vasárnapi vagy ünnepi családi ebédekre, ahol anyukáink sült csirkét készítettek?

Rebecca Astill volt brit újságíró megosztotta tapasztalatait az eszközben készített sültcsirkéről:

Mint a legtöbb brit, én is imádom a sült vacsorát. Abban a szerencsés helyzetben voltam, hogy úgy nőttem fel, hogy anyukám minden vasárnap szinte kivétel nélkül készített egyet, és ettől függővé váltam. Az egyik legnagyobb szomorúság a szüleim házából való elköltözéskor az volt, hogy kihagytam a heti sülteket.

Tapasztalata alapján sokkal gyorsabb, egyszerűbb és olcsóbb, ha nem a hagyományos sütőt használjuk, hiszen a gáz vagy áram sokkal drágább, mint a forrólevegős sütő áramfelvétele. 

A légsütők konvekciós hővel működnek, forró levegő keringetésével, hogy az étel megsüljön, olaj nélkül. 

 

A recept a következő oldalon olvasható!