Brutális fejrúgással küldte padlóra a korábbi UFC-bajnokot a könnyűsúly királya - videó

Horizontal
Russia's Islam Makhachev (black) and Australia's Alexander Volkanovski (green) compete in their Lightweight bout during the Ultimate Fighting Championship 294 (UFC) event at the Etihad Arena in Abu Dhabi on October 22, 2023. (Photo by Giuseppe CACACE / AFP)
Vágólapra másolva!
A világ legnagyobb kevert harcművészeti szervezete, a UFC Abu Dhabiban tartott gáláján mindkét főmérkőzés parázs küzdelmet, és két korábbi bajnok vereségét hozta.

A korábbi pehelysúlyú bajnok, Alexander Volkanovski, és a váltósúly korábbi királya, Kamaru Usman is csak a UFC-elnök, Dana White kérésére ugrott be a 294-es sorszámú gálára, amivel a rendezvénynek jót tettek, személyesen azonban komoly árat fizettek.

Volkanovski másodszor állt ki a könnyűsúlyú bajnok, Iszlam Mahacsev ellen, és ezúttal is kikapott a szemmel láthatóan sokkal nagyobb csecsen harcostól, sőt ezúttal nemhogy nem ment végig a küzdelem, de egy percig sem tartott, mert Mahacsev ezzel a fejrúgással villámgyorsan véget vetett a csatának. A fejre mért ütésekkel már csak biztossá tette a macedón-ausztrál harcos leléptetését.

A középsúlyú bajnoki övért ugyan kiegyenlítettebb csatát hozott Kamaru Usman és a súlycsoportot uraló Hamzat Csimajev összecsapása, de a váltósúlyú bajnoki övét korábban ötször is megvédő Usman nem kerülhette el sorozatban harmadik vereségét.

A csata hiába zárult ezzel a tűzijátékkal:

Korábban ugyanis Usman többször is látványosan megdolgozta a nigériait, mint például itt: