Fantasztikus rekordot döntött az NBA-ben Steph Curry, ő az új hárompontoskirály - videó

Golden State Warriors v New York Knicks GettyImageRank2 nba Horizontal SPORT BASKETBALL
NEW YORK, NEW YORK - DECEMBER 14: Stephen Curry #30 of the Golden State Warriors celebrates after making a three point basket to break Ray Allen’s record for the most all-time against the New York Knicks during their game at Madison Square Garden on December 14, 2021 in New York City. NOTE TO USER: User expressly acknowledges and agrees that, by downloading and or using this photograph, User is consenting to the terms and conditions of the Getty Images License Agreement. Al Bello/Getty Images/AFP (Photo by AL BELLO / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP)
Vágólapra másolva!
A kosárlabdázás és az NBA egyik legikonikusabb helyén döntött rekordot Steph Curry, a Golden State Warriors kosarasa, aki a New York Knicks ellen 105-96-re megnyert meccsen döntötte meg Ray Allen rekordját azzal, hogy megszerezte pályafutása 2 974. hárompontosát a ligában.

Stephen Curry már az első negyedben megdöntötte a rekordot, ami után csapata rögtön időt kért, hogy a pályán ünnepelhessék az NBA egyik legnagyobb sztárját.

Curry érthetően elégedetten nyilatkozott a Knicks elleni meccs után a Madison Square Gardenben.

„Nagyszerű lezárása volt ez a meccs az elmúlt egy hétnek. Mióta közeledtem a rekordhoz, éreztem, hogy valami különleges dolog készül. Örülök, hogy ilyen ikonikus helyen jött össze a rekord, boldog vagyok, hogy a szurkolókat is ennyire megérintette a rekorddöntés, szinte otthon éreztem magam. A pillanat örökre emlékezetes marad, nagyon sokat jelent nekem, hogy meg tudtam előzni Ray-t. Ő és Reggie Miller is igazi példakép volt a számomra."

A toplista első három helyezetteje:

Még egy érdekes adat: Curry 789 meccsen érte el a rekordját, míg Ray Allennek ehhez 1 300 meccsre volt szüksége.

Curry-nek sorra gratuláltak a pályán, a rekordot döntő labdát pedig rögtön édesapjának, a szintén korábban az NBA-ben szereplő Dellnek adta. Ott volt New Yorkban Ray Allen is, aki szintén gratulált az új rekordernek.

Curry később, miután leülhetett a kispadra el is sírta magát. A meccs után kapott még egy mezt is, aminek a 2974-es szám volt a hátulján.

Eredmények:
New York Knicks-Golden State Warriors 96-105
Brooklyn Nets-Toronto Raptors 131-129 - hosszabbítás után
Portland Trail Blazers-Phoenix Suns 107-111 - hosszabbítás után

Curry végül öt triplával zárta a meccset, így a lefújáskor 2 978 tripla állt már a neve mellett.