Vágólapra másolva!
Április 17-én kezdődik a szavazás az ország kedvenc testnevelő tanáraira. A Magyar Diáksport Szövetség (MDSZ) szervezésében indult megméretésen első körben április 30-ig lehet szavazni a legnépszerűbb testnevelő tanárokra. A szavazás a K&H Bank támogatásával és a Mediaworks média együttműködésével zajlik.

„Szükség van az elhivatott testnevelő tanárokra” - mondta Balogh Gábor, a Magyar Diáksport Szövetség elnöke a Mediaworks budapesti stúdiójában - a K&H mozdulj! - az év tesitanára program kapcsán. Kiemelte: egy testnevelő tanárnál a legfontosabb az elhivatottság, azokat keresik, akikre fel lehet nézni, mert a szürke hétköznapokon is úgy élnek és dolgoznak, hogy közben jó példát mutatnak a gyerekeknek. Hozzátette: ő is az ilyen edzőktől és tanároktól kapta a legtöbbet öttusázóként.

Horváth-Magyary Voljc Nóra, a K&H Bank kommunikációs igazgatója szerint valódi mindennapi hősök a testnevelő tanárok. A K&H csoport nagyon régóta támogatja az egészséges életmódot, szívesen álltak a program mögé - tette hozzá.  "Bízom benne, hogy ez a program a Magyar Diáksport Szövetséggel karöltve segíti célunk megvalósulását, hogy a jövő társadalma egészségesebb legyen" - mondta Horváth-Magyary Voljc Nóra.    

Március 31-ig 1050 testnevelő tanárra összesen több mint 5 ezer jelölés érkezett országszerte. Gyerekek, szülők, pedagógus kollégák, intézményvezetők egyaránt jelölhettek általános iskolai vagy középiskolai testnevelőt, ezt három kategóriában lehetett megtenni.

  • 200 fő vagy az alatti iskolákban tanító
  • 200 fő fölötti iskolában tanító testnevelő
  • 30 év alatti, fiatal testnevelő

 

A jelöltek listáját vármegyénként és kategóriánként 5-5 főre szűkítették, rájuk először vármegyei szinten lehet szavazni április 17-30. között zajlik a Metropol és a Mediaworks megyei médiacentrumainak online felületein.

A vármegyei eredményhirdetés május 6-án lesz, ezt követően, a vármegyék győztesei közül az országos szavazáson derül ki, hogy a három kategóriában kik az ország kedvenc tesitanárai. Az országos szavazás május 13-án indul, melynek legvégén, június 25-én Várgesztesen tartják az országos díjátadót.

 

 

A címlapi kép illusztráció.