Életmentéssel mutatkozott be új klubjánál az NBA-játékos

Atlanta Hawks Media Day GettyImageRank2 SPORT BASKETBALL NBA
ATLANTA, GA - SEPTEMBER 26: Thabo Sefolosha #25 of the Atlanta Hawks poses during media day on September 26, 2016 in Atlanta, Georgia. Kevin C. Cox/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
Az Atlanta Hawkstól a nyári szünetben a Utah Jazzhez szerződő Thabo Sefolosha rafintoglni ment a családjával, de a gondtalan kirándulás kicsit másképp alakult, mint azt a hátvéd gondolta.

A svájci válogatott kosaras új lakhelyének környékét készült kicsit jobban megismerni, mégpedig egy raftingtúra formájában, a Provo folyón. Ugyanitt készült kipipálni Lori Clark a bakancslistája egyik pontját, a családi raftingtúrát. Csakhogy a folyó másként gondolta, és egy gyors, sziklás szakaszon beborította Clarkék hajóját. A sodrás rögtön elvitte a hajót a lapátokkal együtt, a vízben lévő nőről pedig lecsúszott a gyengén rögzített mentőmellény.

Thabo Sefolosha rendkívül sokoldalú játékos Forrás: AFP/2016 Getty Images/Kevin C. Cox

"Lehet, hogy nem tudta mekkor bajban vagyok, de konkrétan megmentette az életemet - mondta Clark Sefolosháról, amikor a Salt Lake Tribune című lapnak előadta a történteket. - Mindig csodálkoztam, hogy kerülhetnek emberek bajba viszonylag kis vízben, hát most már tudom a választ. Olyan erős volt a sodrás, hogy levegőt sem tudtan venni. Egészen szörnyű volt."

A nőnek egy barátnője próbált segíteni, de az nem tudta megtartani, sőt, félő volt, hogy őt is berántja a vízbe a bajban lévő Clark.

Ekkor bukkantak föl Sefolosháék, a 201 centis, 100 kilós kosarason pedig már nem tudtak kifogni az elemek:

ehelyett ő fogta ki Lori Clarkot, beemelte a saját hajójukba, majd együtt a partra eveztek.

"Ezentúl még jobb lesz a Jazz meccseit nézni, hiszen ilyen remek játékosuk van, aki bárkin segít - mondta az egyébként magát Utah-drukkernek leíró Lori Clark. - A Utah nagyon szerencsés, hogy ilyen játékosa van, én pedig hálás vagyok az Istennek, hogy akkor és ott felbukkant."