Vágólapra másolva!
A német labdarúgó-bajnokság 26. fordulójában a Sallai Rolandot és Szalai Attilát foglalkoztató Freiburg 3-2-re kikapott a listavezető Bayer Leverkusentől a freiburgi Europa-Park Stadionban.

A Freiburg hatalmas pofont kapott hét közben, ugyanis 5-0-ra kikapott a West Ham United elleni Európa-liga nyolcaddöntő visszavágó mérkőzésén, míg a Leverkusen kétgólos hátrányból fordított az Qarabag ellen, ezzel Xabi Alonso együttese bejutott a legjobb nyolc közé, és már 37. mérkőzést vívott meg veretlenül az idei szezonban. 

A magyar válogatott Szalai Attila nem került be a Freiburg keretébe, Sallai Roland viszont ott volt a kezdőcsapatban. A magyar válogatott támadónak sok sikerélményben nem lehetett része, mivel a Leverkusen már a második percben megszerezte a vezetést a német válogatott Florian Wirtz góljával. 

Xabi Alonso köszönti a gólszerző Florian Wirtzt
Fotó: AFP

Erre a tizedik percben a japán Dóan Ricu még válaszolni tudott, azonban a 40. percben a cseh Ádám Hlozek góljával ismét a gyógyszergyári csapat került előnybe. A fordulás után a holland válogatott Jeremie Frimpong szélről belőtt labdáját a cseh válogatott Patrik Schick pöckölte a kapuba, ezzel pedig a Leverkusen kétgólos előnybe került az 53. percben. A folytatásban a Freiburg mindent megtett az egyenlítésért, de a csereként beállt Yannik Keitel révén csak szépíteni tudott.

Sallai Roland együttese sem bírt a Bundesliga legjobb csapatával
Fotó: AFP

Győzelmével a Leverkusen már 38 mérkőzés óta veretlen, és továbbra is tartja 10 pontos előnyét a címvédő Bayern München ellen. Sallai Roland csapata a kilencedik helyről várhatja a folytatást. A magyar válogatott támadót a 62. percben cserélték le. 

Bundesliga, 26. forduló:
Freiburg-Bayer Leverkusen 2-3 (1-2)

Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.