Vágólapra másolva!
Az angliai Profi Játékvezetők Hivatalos Testületének (PGMOL) vezetője, Howard Webb bejelentette, hogy vizsgálják annak a lehetőségét, miszerint a következő szezontól a Premier League-játékvezetők a videóbírós döntéseket a szurkolóknak is elmagyarázzák a stadionokban.

Hatalmas újításra készülnek a Premier League-ben

A Premier League idei szezonjában már számtalan botrányos bírói ítélet született, legutóbb az Everton és a Nottingham Forest találkozóján keltett felháborodást Anthony Taylor játékvezető, aki a videóbírós egyeztetés után három kétes szituációban is úgy döntött, nem ad 11-est a vendég együttesnek.

Angliában az ilyen jellegű helyzeteket szeretnék mellőzni a jövőben, ezért a szigetországi Profi Játékvezetők Hivatalos Testülete (PGMOL) szorgalmazza, hogy a következő idénytől a szurkolók is magyarázatot kaphassanak a helyszínen egy-egy videóbírós döntés miértjére.

Ezt úgy tudják megtenni, hogy a hangosbemondón keresztül ismertetik a meghozott ítéletet, miután a pálya szélére kihelyezett monitoron megvizsgálták az adott esetet.

Ez nagyon bonyolult, mert a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség Szabályalkotó Testülete (IFAB), tehát a játékszabályokat megalkotók még soha nem engedték meg, hogy a játékvezetők élő hangot játsszanak be a közönségnek.

A PGMOL szeretné, hogy ez megvalósuljon, az IFAB azonban nem" - mondta a Sky Sports riportere, Rob Dorsett, mit szeretne elérni a PGMOL vezetője, Howard Webb.

"Webb szerint a jelenlegi szabályokon belül van mozgástere a játékvezetőknek, amikor a képernyő elé hívják őket, hogy felülvizsgáljanak vagy módosítsanak egy döntést. 

A következő szezonban tehát végre bekövetkezhet, hogy a játékvezető először beszél közvetlenül a szurkolókkal, hogy magyarázatot adjon egy adott döntésére

- tette hozzá Dorsett.

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

Kapcsolódó cikkek