Következő mérkőzések
Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc
Vágólapra másolva!
Kevés megalázóbb dolog van egy futballista életében, mint amikor csereként pályára küldik, majd látható ok nélkül nem sokkal később lecseréli az edzője. Ez történt Lisztes Krisztiánnal, a Ferencváros fiatal csatárával a Paks elleni Magyar Kupa-döntőben. Dejan Sztankovics, a bajnok edzője felfedte döntése hátterét.

A bajnok Ferencváros 19 éves tehetséges csatára, akit az Európa-bajnokságra készülő magyar válogatott keret tartalékai közé is meghívott Marco Rossi szövetségi kapitány, jó ideig nem fogja elfelejteni a szerdai Magyar Kupa-döntőt. Nemcsak azért, mert a Ferencváros hosszabbítás után 2-0-ra kikapott a Pakstól, de saját teljesítménye miatt sem.

Mol Magyar Kupa, Puskás Aréna, Paksi FC, Ferencvárosi TC, döntő, 2024. 05. 15.
Lisztes Krisztiánnak volt és lesz is sokkal jobb meccse, mint a kupadöntő volt
Fotó: Fotó: Polyák Attila - Origo 

Dejan Sztankovics a 82. percben küldte pályára a nyártól az Eintracht Frankfurt játékosának számító Lisztest, a hosszabbítás tizedik percében, azaz a meccs 100. percében le is hívta a pályáról. Ezt nem lehet könnyű megemészteni, de a szerb szakember elmondta, hogy miért döntött így, szúrta ki a Magyar Nemzet

Krisztián nem edzett tegnap, beteg és lázas is volt – árulta el a Fradi edzője, akit a klubhonlap idézett. – Most nem volt jó a pályán. Sok labdát veszített, de ez előfordul. A Paksnál is lecseréltek egy becserélt játékost. Közrejátszhatott Lisztesnél ez a betegség, ez volt a csere oka.

A sok nagy csatát megért, játékosként olasz bajnoki címeket és Bajnokok Ligáját is nyerő Sztankovics egyúttal a továbblépés receptjét is megosztotta a szurkolókkal.

"Amikor elveszítesz egy meccset, akkor talán mindent elbuksz. Ilyen a futball, ilyen az élet. Ma sírunk, de egy nagyszerű szezon van mögöttünk: megnyertük a bajnoki címet, játszottunk Európában, továbbjutottunk a csoportból."

Kapcsolódó cikkek:

Hirdetés: Regisztrálj most a megújult TippmixPro-ra és használd egyedi bónuszkódodat, hogy tiéd lehessen a 100%-os feltöltési bónusz akár 30.000 Ft-ig! Bónuszkód: MW30 

 

 

Mindent egy helyen az Eb-ről