Kifakadt a klubtulajdonos, három magyar válogatott focista is segített elodázni a bajnokavatást

Vágólapra másolva!
A román labdarúgó-bajnokság felsőházi rájátszásának 6. fordulójában a Sepsi OSK hazai pályán 2-2-es döntetlent játszott az FCSB csapatával, a fővárosi együttes így (még) nem biztosította be a bajnoki címét.

Az alapszakaszt is megnyerő FCSB (korábbi nevén Steaua Bucuresti) abban a tudatban lépett pályára Sepsiszentgyörgyön szerdán este, hogy egy győzelemmel – és az Universitatea Craiova csütörtöki pontvesztésével – kilenc év elteltével román bajnoki címet ünnepelhet. A találkozó előtt Diószegi László, a Sepsi OSK magyar tulajdonosa a közösségi oldalán felháborodott hangvételű levélben arról számolt be, hogy néhány hazai drukker odaadta a szurkolói kártyáját a FCSB szurkolóinak, akik így helyet kaptak a hazai szektorokba. Ennek ellenére nagyobb szurkolói rendbontás nélkül zajlott le a mérkőzés.

Sepsi OSK, Varga Roland
Varga Roland megszerezte az első gólját az idei román bajnokságban
Fotó: NurPhoto via AFP/Flaviu Buboi/NurPhoto

A Sepsi OSK döntetlent játszott a bajnokjelölt FCSB csapatával

A magyar válogatott korábbi szövetségi kapitánya, Bernd Storck három magyar válogatott focistát is a kezdőcsapatba tett, így Kecskés Ákos, Varga Kevin és Varga Roland is a pályán kezdett. Az FCSB szerzett vezetést a 9. percben Florinel Coman góljával, de 

Varga Roland két perccel később máris egyenlíteni tudott: 15 méterről a bal alsó sarokba lőtte a labdát. 

A 24-szeres magyar válogatott jobbszélsőnek ez volt az első találata az idei bajnokságban, korábban a Konferencia-liga selejtezőinek során viszont négy gólt is szerzett.

Az első félidő hajrájában David Miculescu ismét a vendégeket juttatta előnyhöz, de Varga Roland még a szünet előtt megint egyenlíthetett volna, ám a lövése a kapufára pattant a bukaresti kapusról. A második félidőben viszont sikerült pontot menteniük a székelyföldieknek, a 71. percben Florin Stefan gólja állította be a 2-2-es végeredményt.

A döntetlennel a Sepsi OSK maradt a felsőházi rájátszás hatodik helyén 28 ponttal. A bajnokságot négy fordulóval a szezon vége előtt az FCSB vezeti 46 ponttal, a második a címvédő Farul Constanta 35 egységgel, a harmadik helyen pedig az egy meccsel kevesebbet játszó Universitatea Craiova áll 34 ponttal. Az FCSB legközelebb szombaton biztosíthatja be a bajnoki címét, amikor a Farul Constanta csapatát fogadja. A Sepsi OSK vasárnap este a CFR Cluj otthonába látogat a felsőházi rájátszás 7. fordulójában.

Kapcsolódó cikkek