Vágólapra másolva!
Súlyos büntetést kapott a Werder Bremen focistája, Naby Keita, akit a szezon végéig eltiltott a saját csapata.

Az ő helyére jött Szoboszlai Dominik

Naby Keita nyáron, szabadon igazolható játékosként érkezett a Liverpooltól a Werder Bremen csapatához. Szoboszlai Dominik előtt ő volt a Liverpool 8-asa és a magyar válogatott csapatkapitányához hasonlóan a Lipcsétől igazolt ős is Angliába, mégpedig szintén komoly összegért, 60 millió euróért.

Naby Keita volt a Liverpool utolsó 8-asa Szoboszlai Dominik előtt
Fotó: Laurence Griffiths / POOL / AFP

A gyakran sérült guineai focista nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket, gyakran sérült is volt, így nyáron elengedték, és a Werdernél kötött ki. A 28 éves játékos Brémában sem lett alapember, nagyon sokat volt sérült, mindössze öt bajnokin tudott pályára lépni a Bundesligában.

Súlyos eltiltást kapott

Keita a hétvégi, Bayer Leverkusen elleni bajnokira nem volt hajlandó elutazni a csapattal, ezért súlyos büntetést kapott. Keita a szezon hátralevő részében nem látogathatja az edzéseket, be sem teheti a lábát az első csapat öltözőjébe és pénzbüntetést is kapott.

firo: March 9th, 2024, football, soccer, 1st league, 1st Bundesliga, season 2023/2024, SV Werder Bremen - Borussia Dortmund
Naby Keita kihúzta a gyufát
Fitó: AFP / dpa Picture-Alliance via AFP/picture alliance / firo Sportphoto

„Naby viselkedése elfogadhatatlan a klub számára. Ezzel a megmozdulásával a csapatot szakmailag és személyes szempontok alapján is cserben hagyta és magát a klub elé helyezte. Ezt nem engedhetjük meg. A hátralevő meccsekre kell koncentrálnunk és a csapatra, ami nagyon egyben van" – mondta a csapat részéről Clemens Fritz.

 

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.