Vágólapra másolva!
A spanyol szövetség nyilvánosságra hozta a párbeszédet, ami a játékvezető és a videobíró folytatott az el Clásicón a Barcelona fantomgólját követően.

A spanyol szövetség nyilvánosságra hozta a párbeszédet, ami a játékvezető és a videobíró folytatott az el Clásicón a Barcelona szellemgólját követően. A Real Madrid otthonában 1-1-es állásnál Lamine Yamal próbálkozása után Andrij Lunin ütötte ki a labdát a gólvonal környékéről, de a VAR nem tudta eldönteni, bent volt-e a labda, ráadásul a spanyol bajnokságban nem alkalmazzák a gólvonal-technológiát.

Lamine Yamal helyzete után nem ítélt gólt a játékvezető
Fotó: JAVIER SORIANO / AFP

Soto Grado élőben nem tudta eldönteni, mi a helyes ítélet, ezért a videobíró segítségét kérte a kétes helyzetben, ami után a Barcelona elnöke azt sem zárta ki, hogy jogi útra tereli a történteket.

A szövetség ezt követően nyilvánosságra is hozta a hangfelvételeket, ami a játékvezetők között zajlott. A játékvezető, Soto Grado és a videobírók percekig tanácskoztak, de végül szögletet ítéltek.

 

Soto Grado: Várjunk, nekem nem nyilvánvaló.

VAR: Vizsgáljuk, César, várjatok, ne végezze el.

Soto Grado: Várunk. Nem, nincs gólvonal-technológia. Várunk, várunk a VAR-ra. Lehet, hogy gól volt, visszanézzük. Nem, nincs gólvonal-technológia.

VAR: Sergio, itt állítsd meg, amikor Lunin kesztyűjéhez ér a labda. Várj egy pillanatot, mer csinálunk egy 360-at, mert nem látjuk.

Soto Grado: Reméljük. Nem tudjuk.

VAR: Megállítottuk, de Lunin teste kitakarja. Egy pillanat. Még keressük a bizonyítékot. Ez a felvétel nem jó, ez sem és ez sem és ez sem, következő, ez sem jó, ez sem jó…

Soto Grado: Nem rohanunk, nagyon fontos döntés, nem sietünk, nézzétek meg az összes kameraállást.

VAR: Nincs több. Megerősítjük, hogy nincs több felvétel, ugye?

Soto Grado: Nem sietünk. A legjobb, ha várunk, várnunk kell.

VAR: César, szöglettel folytatjuk a meccset, nincs bizonyíték, hogy bent volt a labda, ezért szöglet következik. Nincs bizonyíték, hogy bement, szöglet jön.

 

A Barcelona edzője, Xavi is hevesen kritizálta a játékvezetőt a lefújást követően.

 

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.