Vágólapra másolva!
A Bayern Münchennél Thomas Tuchel segítőjeként dolgozó Lőw Zsolt nyártól szabaddá válik, ugyanis a bajorok korábban elküldték Tuchet, így a szakmai stábnak is távoznia kell, ezt használná ki a tulajdonosváltáson átesett Újpest.

A korábbi belga tulajdonos, Roderick Duchatelet a múlt hónapban eladta a labdarúgó NB I-ben szereplő csapatot üzemeltető céget, az Újpest 1885 Futball Kft.-t a Mol Vagyonkezelő Zrt.-nek. Az Újpest új ügyvezetője, Benczédi Balázs megkezdte a munkát, a Mandiner információja szerint pedig a lilák már beszéltek Szalai Ádámmal, akit sportigazgatónak szerettek volna megnyerni, azonban a 86-szoros korábbi válogatott labdarúgó nemet mondott. 

Bayern Munich - Manchester United
Lőw Zolt egyszer szívesen dolgozna Újpesten
Fotó: dpa Picture-Alliance via AFP / dpa Picture-Alliance via AFP/20 September 2023, Bavaria, Munich: Soccer, Champions League, FC Bayern München - Manchester United, Group stage, Group A, Matchday 1, Allianz Arena, Bayern's assistant coach Zsolt Löw (r) is on the bench. Photo: Tom Weller/dpa (Photo by Tom Weller / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP)

Egy másik ismert újpestit is megkerestek a közelmúltban a vezetők, a klubhoz millió szállal kötődő, a Megyeri úton nevelkedő Lőw Zsoltot, aki Németországban focizott éveken át majd volt a Salzburg és a Lipcse edzője, majd Thomas Tuchel segítőjeként dolgozott a Paris Saint-Germainnél, a Chelsea-nél, most pedig a Bayern Münchennél is.

„Nem titok, megvolt már a részükről a kapcsolatfelvétel velem. Beszélgettünk sok mindenről, s abban egyeztünk meg, hogy kapcsolatban maradunk. Próbálok visszaadni valamit abból, amit a magyar futballtól kaptam. Az MLSZ-szel már régóta van egyfajta szakmai kapcsolatom, és ha az Újpest tulajdonosai is igénylik ezt a jövőben, akkor nekik is segíteni fogok. Persze, ha marad energiám a munkám mellett" - mondta Lőw, aki szerint arról nem esett szó, hogy vezetőedző legyen a csapatnál.

Az gondolom, nem most van itt az ideje, hogy én az Újpest edzője legyek. Nem tudom, lehet, egyszer így lesz, de nyilván azt is elképzelhetőnek tartom, hogy valamikor a magyar válogatott szövetségi kapitánya legyek. Persze az újpesti kispad is kecsegtető, hiszen negyedik kerületi gyerekként arról álmodoztam, hogy egyszer ott játszhassak, ez sikerült. Edzőként is szép kihívás lenne, csodás lezárása egy pályafutásnak. Szóval, mindent egybevetve, nem hiszem, hogy a közeljövőben lenne ennek bármi realitása. 

 

Hirdetés: ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.