Vágólapra másolva!
A magyar labdarúgó-válogatott Szoboszlai Dominik és Nagy Zsolt góljaival 2-0-ra nyert felkészülési meccsen Koszovó ellen a Puskás Arénában. A mérkőzés után Marco Rossi szövetségi kapitány mondta el a véleményét a látottakról, valamint arról is, miben vár fejlődést a jövőben.

"Összességében ma az első félidőben nem voltunk olyan jók, ekkor ugyan többször is eljutottunk az ellenfél kapujáig, de nem fejeztük be ezeket a támadásokat. Ez hasonló volt a törökök elleni meccs első félidejéhez. A másodikban aztán már jobbak voltunk, több veszélyes helyzetet tudtunk teremteni és több lövésünk is volt" - kezdte értékelését az M4 Sportnak az olasz szakember, aki elárulta miben szeretne fejlődést látni a jövőben.

Magyarország, Törökország, labdarúgás, mérkőzés, válogatott, 2. félidő, 8. adag
Marco Rossi utolérte Mészöly Kálmánt az örökrangsor harmadik helyén
Fotó: Origo - Csudai Sándor 

Sok játékosunk van, akik nagyon jól lőnek, mégsem vállalkoznak lövésre. Ebben kell fejlődnünk, hogy többet lőjünk, mert néha a labdával akarunk besétálni a kapuba.

Az Európa-bajnokságig taktikai szempontból is néhány részletet tisztázni kell. Előfordul, hogy nagyon beszorulunk a kapunk elé, és van, amikor ultra offenzíven letámadunk. Ki kel találnunk, hogyan tudjuk ezeket a helyzeteket még tökéletesebben megoldani, hiszen taktikailag erős ellenfeleink lesznek majd a csoportkörben" - tekintett már előre a nyári Eb-re Rossi, aki Mészöly Kálmánt is utolérte a Koszovó elleni meccsen.

"A keret még változhat, de novembertől márciusig nem láttam egyetlen fenomenális játékost sem, akit behívhatnék még a válogatottba. A földön kell állnunk mindkét lábunkkal, ezt kell továbbra is szem előtt tartanunk" - tette hozzá szerényen a szövetségi kapitány.