Vágólapra másolva!
A Ferencváros hazai pályán háromgólos vereséget szenvedett a feröeri KÍ Klaksvíktól a labdarúgó Bajnokok Ligája-selejtező első fordulójának szerdai visszavágóján, így 3-0-s összesítéssel búcsúzott a legrangosabb európai kupasorozattól. A találkozó után Sztanyiszlav Csercseszov, a Ferencváros edzője az M4 Sport kamerája előtt magára vállalta a felelősséget csapata kiesése miatt.

„Minden játékos önmagában egy játékos, a csapat pedig játékosokból áll.

– mondta Sztanyiszlav Csercseszov, aki ezt követően elmondta, hogy nem fog lemondani a posztjáról, hanem csütörtök délelőtt edzést fog tartani a csapatnak.

Sztanyiszlav Csercseszov nem mond le a kiesés után Fotó: Csudai Sándor - Origo

„Nem egyszerű a helyzet a sok új játékos miatt. Nem volt meg az egyensúly a pályán.

– tette hozzá a Ferencváros edzője, aki hangsúlyozta, hogy nem a játékosokra, hanem csakis magára dühös a kiesés után.

Az orosz szakember azonban csütörtök délelőtt mégsem fog edzést tartani a Ferencváros játékosainak, ugyanis a találkozó után Kubatov Gábor, a klub elnöke a hivatalos Facebook-oldalán tudatta, hogy Sztanyiszlav Csercseszov távozik a csapat éléről.

Az Európa-ligában az előző szezonban nyolcaddöntős, sorozatban ötszörös magyar bajnok Ferencváros a kiesésével átkerült a Konferencia-liga selejtezőjébe, melynek második fordulójában az ír Shamrock Rovers együttesével találkozik.

A két gárda tavaly az Európa-ligában találkozott a csoportkörbe jutásért, akkor a Ferencváros 4-1-es összesítéssel jutott a főtáblára.